No 1. jūnija Višķu pagasta iedzīvotāji par atkritumu izvešanu maksās mazāk

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portāla Gorod.lv lasītājiem ir zināms, jau šī gada februārī Višķu pagasta pārvalde sāka meklēt apkalpojošo organizāciju atkritumu izvešanai.
Rezultātā par uzvarētāju tika atzīts Rīgas uzņēmums „L&T”, ar kuru pagasta pārvalde noslēdza līgumu par kopējo summu 17 838 eiro (bez PVN).

Tādēļ kārtējā Daugavpils novada domes deputātu 10. aprīļa sēdē tika apstiprināts galīgais lēmums par atkritumu izvešanas tarifu.

Kā paziņoja Višķu pagasta pārvaldes priekšsēdētājs Jānis Proms, pateicoties jaunajam līgumam, tarifs par 1 kubikmetra atkritumu izvešanu sastādīs 9,91 eiro (bez PVN). Savukārt jaunais tarifs stāsies spēkā šī gada 1. jūnijā.

Atgādināsim, ka pašreizējais atkritumu izvešanas tarifs sastāda 14,64 eiro par kubikmetru atkritumu. Tādējādi no 1. jūnija Višķu pagasta iedzīvotāji par atkritumu izvešanu maksās mazāk.

Diskusijas gaitā deputāts Edgars Kucins interesējās, vai Rīgas uzņēmuma transporta izdevumi attāluma dēļ nav pārāk augsti. Višķu pagasta pārvaldes priekšsēdētājs atbildēja, ka Rēzeknē un Daugavpilī ir uzņēmuma filiāles.

Rezultātā deputāti vienbalsīgi apstiprināja jauno atkritumu izvešanas tarifu.

Uzziņai: Višķu pagasta teritorija sastāda 104 kvadrātkilometrus, iedzīvotāju skaits – 1960 cilvēki (no kuriem 390 dzīvo daudzdzīvokļu mājās). Turklāt pagasta teritorijā atrodas apmēram 16 iestādes un uzņēmumi, no kuriem lielākie ir Špoģu vidusskola, Višķu sociālās aprūpes centrs, Špoģu mākslas un mūzikas skola, akciju sabiedrība „Latgales bekons” un SIA „Agraris”. Tāpat pašvaldība pārzina 8 kapus, estrādi un sporta stadionu Višķu tehnikuma ciematā. Aptuvenais atkritumu daudzums gadā var sastādīt 600 kubikmetrus.
 


Написать комментарий