E.Kleščinsku sarūgtina, ka Daugavpils pilsētas domes deputāti neaktīvi apmeklē kultūras pasākumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Uzstājoties Izglītības un kultūras jautājumu ārkārtas sēdē ar ziņojumu par Kultūras pārvaldes (KP) darbību, iestādes vadītāja Eleonora Kleščinska ieteica Daugavpils pilsētas domes deputātiem biežāk rast iespēju apmeklēt pilsētas kultūras pasākumus.

E.Kleščinska atzīmēja, ka Kultūras pārvalde esot viena no nedaudzajām pilsētas kultūras iestādēm, kuras pasākumus pilsētnieki var apmeklēt bezmaksas, un pat, ja cilvēks nekad nav apmeklējis bibliotēku vai kādu izstādi, KP pasākumi spēj viņu ieinteresēt. Daudzi vērienīgi koncerti Daugavpilī notiek pilsētas laukumā un tos var apmeklēt bezmaksas, šādi „brīnumi” nav iespējami nevienā citā Latvijas pilsētā, norādīja E.Kleščinska.

KP vadītāja novēlēja deputātiem apmeklēt kultūras pasākumus un pateicās tiem, kuri bieži to dara. Pēc sēdes E.Kleščinska portālam Gorod.lv pastāstīja sekojošo:

„Paldies Jānim Dukšinskim, kurš cenšas apmeklēt visus iespējamos pasākumus, kā arī Aivaram Brokam, Anatolijam Gržibovskim, kuri ir kultūras pasākumu bieži viesi. Uz pasākumiem aicinām arī citus deputātus, bet viņi nav tik atsaucīgi, un tas ir visai nepatīkami. Gribētos, lai arī pārējie deputāti apmeklētu mūsu pasākumus, tad viņiem būs vieglāk novērtēt mūsu darbu, viņi varēs dot padomu un izteikt ierosinājumus.

Droši vien katrs deputāts, pildot savus pienākumus, komunicē ar plašu cilvēku loku, bet dažreiz mūs aizvaino tas, ka viņi neapmeklē mūsu pasākums. Šajā gadījumā nevēlos salīdzināt pašreizējo un iepriekšējā Domes sasaukuma deputātu aktivitāti. Ja cilvēks visu mūžu ir lasījis un apmeklējis teātri, viņš turpinās to darīt, arī būdams deputāts vai ministrs. Laikam tas ir saistīts ar deputātu aizņemtību, viņiem jābūt visur un daudz kas jāpaspēj. Protams, viņi kopā ar viesiem un draugiem apmeklē lielus izklaides pasākumus, bet gribētos viņus redzēt arī nopietnos pasākumos”.


Написать комментарий