Sony, Universal un Warner Music sūdz tiesā krievu VKontakte

foto: rus.azattyq.org
foto: rus.azattyq.org

Krievijas sociālais medijs VKontakte, kas tiek dēvēts arī par «krievu Facebook», piedzīvo juridiskas nedienas – ierakstu kompānijas Sony, Universal un Warner Music iesniegušas sūdzības par autortiesību pārkāpšanu «lielos apmēros», BBC.

Juridiskās darbības koordinē Skaņu ierakstu industrijas starptautiskā federācija (International Federation of the Phonographic Industry, IFPI). Ierakstu kompānijas apsūdz otru lielāko sociālo tīklu Eiropā tajā, ka tas ir izveidojis «milzīgu mūzikas bibliotēku», uz kuru VKontakte nav tiesību. Šī «mūzikas bibliotēka» tiek piedāvāta kā sociālā tīkla pakalpojums lietotājiem. Sony, Universal un Warner Music vēlas panākt, ka VKontakte izņem šos mūzikas failus no sava servera.

«Mēs esam vairākkārt norādījuši uz šo problēmu,» paziņojumā par tiesu darbiem norādīja IFPI vadītājs Francis Mūrs (Francis Moore). Šī nav pirmā reize, kad VKontakte tiek pārmesta autortiesību neievērošana. 2012. gadā Vkontakte tika atzīta par vainīgu nelicencētā Gala Music Group mūzikas izplatīšanā.

Pašlaik sociālais tīkls VKontakte nav komentējis izteiktās apsūdzības.

Šā gada 1. aprīlī VKontakte dibinātājs Pāvels Durovs (Pavel Durov) paziņoja, ka pamet kompāniju, bet vēlāk pauda, ka tas ir 1. aprīļa joks. Gadījumā, ja viņa atkāpšanās tiešām bijusi joks, tā aktualizēja VKontakte notiekošo, vēsta BBC. Medijs skaidro, ka nesen sociālajam tīklam VKontakte mainījās īpašnieki, kas liek domāt, ka tagad sociālais tīkls atrodas Kremlim pietuvinātu akcionāru kontrolē. Tāpat BBC ziņo, ka VKontakte tika izdarīts spiediens, lai no tā tiktu izņemti ieraksti, kurā pausts atbalsts Ukrainai.


Написать комментарий