Silto laiku nedēļas nogalē nomainīs neliels sals

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Šīs nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus Latvijā noteiks aktīvs ciklons, kura centrs šobrīd atrodas virs Polijas ziemeļu rajoniem. Līdz ar to otrdien, 25.martā, pastiprināsies austrumu puses vējš, Kurzemes piekrastē brāzmās sasniedzot 20-22 m/s.

Ciklons atnesīs arī nokrišņus – lielākoties lietu, vietām arī slapju sniegu. Atsevišķos rajonos iespējams arī pērkona negaiss. Nakts laikā austrumos veidosies bieza migla, BNN noskaidroja Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ar ciklonu saistīts siltais sektors sasniegs Latvijas teritoriju, atnesot siltas gaisa masas – maksimālā gaisa temperatūra daudzviet ir gaidāma +10…+15 grādu robežās, bet otrdien dienvidaustrumu rajonos tā paaugstināsies pat līdz +16…+18 grādiem. Ievērojami vēsāks būs tikai pretvēja piekrastē.

Nedēļas otrajā pusē Skandināvijas anticiklona ietekmē gaidāms sauss un saulains laiks. Vējš iegriezīsies no ziemeļu puses, kas veicinās auksta gaisa masas ieplūšanu Latvijā. Dienā, pat spīdot saulei, gaiss iesils tikai līdz +4…+9 grādiem, bet naktī teritorijas lielākajā daļā gaidāms neliels sals.


Написать комментарий