Igaunijas opozīcija: Jaunā valdība izveidota bezatbildīgi

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Igaunijas parlamentā šonedēļ gaidāma jaunās valdības apstiprināšana. Koalīciju vienojušās veidot Reformu partija un Sociāldemokrātiskā partija, opozīcijā atstājot Centra partiju un partiju apvienību Tēvzeme un Res Publica (IRL).

Gan Centra partija, gan IRL opozīcijā solījušas strādāt konstruktīvi un paudušas šaubas par nākamās valdības spēju pildīt solījumus samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokli un būtiski palielināt bērnu pabalstus.

Raidorganizācija ERR vēsta, ka Centra partijas valdes loceklis Jiri Ratass (Jüri Ratas) 23.martā norādījis, ka Centra partija neatbalsta iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazināšanu no 2015.gada, jo šādi valsts budžetā tikšot radīts iztrūkums 80 miljonu eiro apmērā, kura aizpildīšanai piedāvājumu neesot.

Savukārt IRL parlamenta frakcijas pārstāvis Marguss Tsahkna (Margus Tsahkna) paudis, ka jaunā valdība radīta tikai tam, lai paaugstinātu Reformu partijas reitingus – kas esot vērtējams kā bezatbildīgs solis «delikātā drošības un ekonomiskajā situācijā».

Jāpiemin, ka gan Ratass, gan Tsahkna pauduši atbalstu jaunās valdības iecerei divkāršot bērnu pabalstus.

BNN jau vēstīja, ka Igaunijas valdības veidošanas sarunās Reformu partija un Sociāldemokrātiskā partija vienojās paaugstināt pašreizējo bērna pabalstu no 19,48 līdz 45 eiro.

Šādu bērnu pabalstu plānots ģimenei maksāt par pirmajiem diviem bērniem. Ģimenēm ar zemiem ienākumiem ik mēnesi pienāktos vēl papildu 45 eiro par katru bērnu – attiecīgi maznodrošinātās ģimenes pat varētu mēnesī saņemt līdz pat 90 eiro par pirmo un otro bērnu.


Написать комментарий