ES atceļ ārzemnieku banku noslēpumu

foto: newsymbol.ru
foto: newsymbol.ru

Briseles ES samitā Luksemburga un Austrija 20. martā kā vienas no pēdējām nobalsoja par informācijas apmaiņu par jebkuriem ārzemju pilsoņu ienākumiem 28 Eiropas Savienības dalībvalstīs. Tas nozīmē faktisku banku noslēpuma atcelšanu, ziņo AFP.

Tādā veidā ES pastiprina cīņu pret nodokļu mahinācijām. Saskaņā ar Briseles datiem ES katru gadu zaudē triljonu eiro nodokļu mahināciju dēļ.

„Tas ir neizbēgams un nepieciešams tādēļ, lai ES dalībvalstis varētu izmantot stingrākus pasākumus pret nodokļu mahinācijām un izvairīšanos no nodokļu nomaksas”, – paziņoja ES prezidents Hermans van Rompejs.

Vienošanos par informācijas apmaiņu par banku klientu ienākumiem bija jāpieņem 2013. gada beigās. Tomēr pret to uzstājās Luksemburga un Austrija. Šīs valstis bija ar mieru pārkāpt banku noslēpuma principu tika gadījumā, ja ES panāks šādu vienošanos ar valstīm, kuras neietilpst ES sastāvā: Šveici, Monako, Lihtenšteinu un Sanmarīno, – ziņo facenews.ua.

Kā ES samita laikā Briselē paziņoja Luksemburgas premjerministrs Ksavjē Betels, Eiropas Komisija plāno noslēgt pārrunas šajā jautājumā ar šīm valstīm līdz 2014. gada beigām. Ja tās izrādīsies neveiksmīgas, „Eiropas Komisija būs spiesta ieviest nepieciešamās opcijas jaunu globālo standartu nodrošināšanai”, – uzsvēra Betels.


Написать комментарий