Timošenko kandidēs Ukrainas prezidenta vēlēšanās

foto: Itar -Tass
foto: Itar -Tass

Bijusī Ukrainas premerministre Jūlija Timošenko tuvākajā laikā pieteiks savu kandidatūru Ukrainas prezidenta vēlēšanām, kas notiks 25. maijā, vēsta pravda.com.ua.

Par Timošenko apņemšanos paziņojis partijas "Batkivščina" ("Tēvzeme") pārstāvis Sergejs Soboļevs: Jūlija Timošenko nāks klajā ar paziņojumu, domāju, ka tas notiks jau tuvāko dienu laikā. Domāju, ka šodien mums ir pietiekami iemeslu, lai mēs kā vadošais politiskais spēks, kas cīnījās pret Viktora Janukoviča režīmu, izvirzītu cienīgu kandidātu.

Nākamnedēļ notiks partijas kongress, kurā tikšot pieņemts oficiāls lēmums par Timošenko izvirzīšanu prezidenta amatam. Iepriekšējā partijas biedru sabraukumā, kas notika vēl pirms tika paziņots par pirmstermiņa prezidenta vēlēšanām, vairākums atbalstīja tieši Timošenko.

2011.gadā Timošenko tika piespriests septiņu gadu cietumsods par Ukrainai neizdevīga gāzes piegāžu līguma noslēgšanu ar Krieviju. Februārī ar parlamenta lēmumu viņa tika atbrīvota no ieslodzījuma un šobrīd ārstējas Vācijā.

Jau februārī par savu apņemšanos kandidēt Ukrainas prezidenta vēlēšanās paziņoja bijušais Pasaules Boksa padomes (WBC) pasaules čempions boksā un partijas UDAR līderis Vitālijs Kļičko.

Prezidenta amata kandidātus var izvirzīt līdz 30.martam, bet pēdējais termiņš, līdz kuram Centrālajā vēlēšanu komisijā var iesniegt dokumentus prezidenta amata kandidātu reģistrēšanai, ir 4.aprīlis.


Написать комментарий