Deputāti paši sadalīs jaunatnes pasākumu finansējumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas 20. marta sēdē tika pieņemts lēmums par to, ka jaunatnes organizāciju un iniciatīvas grupu pasākumu līdzfinansējums tiks izdalīts no domes apstiprinātā Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonda.

Atgādināsim, ka iepriekš Jaunatnes departaments, kuram tika izdalīts finansējums, organizēja pieteikumu vākšanu, to apstrādi un jaunatnes organizāciju līdzfinansējuma apmēra apstiprināšanas procesu. Tagad galīgo lēmumu par finansējuma izdalīšanu pieņems deputāti, izskatot jaunatnes organizāciju pieteikumus, tāpat kā kultūras un sociālās ievirzes sabiedrisko organizāciju iesniegumus.

Iepriekš, apspriežot šo jaunievedumu, tika ziņots, ka daudzi jaunatnes pasākumi var nenotikt tādēļ, ka deputāti ir pēkšņi mainījuši noteikumus, un finansējums tiks izdalīts vēlāk, nekā tas notika iepriekšējos gados. Šobrīd departaments jau ir apstrādājis 64 pieteikumus finansējuma saņemšanai, tomēr galīgo lēmumu deputāti pagaidām nav pieņēmuši. Tādējādi nav zināms, vai deputāti atradīs pasākumu līdzfinansējuma iespējas, kuri ir jau notikuši, novirzot līdzekļus citām sabiedriskajām organizācijām.

Galīgā lēmuma apstiprināšanas gaitā, kurš ļaus organizēt finansējuma izdalīšanas procesu šim gadam, bez konkrētas atbildes palika jautājums par to, kā procedūra notiks nākotnē: no departamenta tiks pilnīgi pārņemts dokumentu savākšanas un apstiprināšanas process vai tiks izmantota šī gada shēma, vai arī atgriezīsies pie shēmas, kura tika izmantota iepriekšējos gados.

Acīmredzot risinājumu atradīs darba grupa, kura nodarbojas ar jaunatnes politikas plānošanu.    

 


Написать комментарий