Krimas parlaments pieņem neatkarības deklarāciju par suverēnas Krimas Republikas nodibināšanu

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Ukrainā ietilpstošās Krimas autonomās republikas parlaments un Sevostopoles Pilsētas dome 11.martā pieņēmusi neatkarības deklarāciju, pasludinot neatkarīgu Krimas Republiku.

«Mēs, Krimas autonomās republikas parlamenta un Sevastopoles pilsētas domes deputāti, šo lēmumu pieņemam saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Hartu un daudziem citiem starptautiskiem dokumentiem, kā arī ņemot vērā Kosovas statusa apstiprināšanu ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Starptautiskās Tiesas 2010.gada 22.jūlija lēmumu, kur norādīts, ka valsts daļas vienpusēja neatkarības pasludināšana nepārkāpj starptautisko tiesību normas,» deklarācijas tekstu citē par Kremļa ruporu uzskatītais Krievijas medijs Russia Today (RT).

Par deklarācijas pieņemšanu nobalsojuši 78 no 100 parlamenta deputātiem, un dokumentu parakstījis Krimas Augstākās padomes priekšsēdētājs Vladimirs Konstantinovs un Sevastopoles Pilsētas domes priekšsēdētājs Jurijs Dojinkovs, vēsta RT.

Neatkarības deklarācija pieņemta ar mērķi radīt juridisku pamatu pretlikumīgajam 16.marta referendumam par Krimas autonomās republikas un Sevastopoles teritoriju pievienošanu Krievijai.


Написать комментарий