Poļu namā daugavpiliešiem nodemonstrēja, cik smags ir brīvprātīgo darbs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Poļu nama izstāžu zālē Starptautiskās sieviešu dienas priekšvakarā tika atklāta kārtējā izstāde.

Kā parasti, izstādes atklāšanas pasākums bija interesants.

Pie Poļu nama durvīm cīnījās divi viduslaiku bruņinieki ar vairogiem, viens no tiem bija izstādes autors Marks Badalans, bet viņa pretinieks – draugs un bijušais kolēģis Kaspars.

Pēc Poļu nama darbinieku domām, minētās izrādes mērķis bija parādīt, cik smags ir brīvprātīgo darbs, tas prasa fizisku spēku un pašatdevi. Jāsaka, tieši dalība starptautiskajā brīvprātīgo kustībā ļāva M.Badalanam piedāvāt šo izstādi.

Marks Badalans pastāstīja portālam Gorod.lv, ka vairāk nekā septiņus mēnešus pavadīja skaistajā Islandē, kurā viņš piedalījās brīvprātīgo programmā. Izrādījās, ka šis darbs ir pieejams tikai vienreiz mūžā, un tas nav vienkāršs.

Pēc Marka vārdiem, „ledus un vikingu zemē” viņš bija jauniešu darba nometņu līderis, jaunieši 2-3 nedēļu laikā strādāja vietējās fermās, palīdzēja vikingu festivālu un citu pasākumu rīkošanā. Daugavpilietim bija jāseko, lai tik dažādi nometnes dalībnieki dzīvotu draudzīgi, labi komunicētu un pildītu savus pienākumus. Viņš atzina, ka tas ne vienmēr bija viegli, jo katram no jauniešiem bija savs angļu valodas zināšanu līmenis.

Izstādē apskatāmi vairāk nekā 30 fotodarbi, kuri atspoguļo Islandes dabas kontrastainu skaistumu – ledu un karstos avotus. Jāsaka, ka tikai 10 fotogrāfiju autors ir pats Marks, pārējās fotogrāfijas uzņēma ceļojuma laikā iegūtie draugi.

Šī ir pirmā M.Badalana personālizstāde, un cerams, ka ne pēdējā, jo jaunietim ļoti patīk ceļot. Viņam nav nekādu lielu nākotnes plānu, jo šajā pasaulē viss tik strauji mainās, taču M.Badalans aicina jauniešus nesēdēt uz vietas, izmantot dzīves piedāvātās iespējas un ceļot, iegūstot jaunu pieredzi.



Написать комментарий