Veidojot Veselības aprūpes plānošanas komisiju, Daugavpils pilsētas domes deputāti aizmirsa noteikt tās sastāvu?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā nevienu vairs neizbrīna, ka sabiedrībai svarīgi jautājumi pēdējā brīdī tiek noņemti no Daugavpils pilsētas domes deputātu sēdes darba kārtības.

6.martā Sociālo jautājumu komitejas sēdes gaitā no apstiprināšanas tika noņemts jautājums par Veselības aprūpes plānošanas komisijas izveidošanu. 

Tika plānots, ka šajā komisijā darbosies deputāti Vladimirs Borisjonoks un Reinis Joksts, kuri ir ārsti. Pārējos komisijas locekļus plānoja izvēlēties sēdes laikā, acīmredzot, iekļaujot komisijā kādu no sēdes dalībniekiem.

Atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumu, kāpēc jautājums tika noņemts no darba kārtības, R.Joksts, kuram vajadzēja būt apstarpinātam komisijas sastāvā, sākumā minēja, ka viņam neesot zināmi iemesli, bet pēc tam deputāts atcerējās, ka komisijas sastāvs netika iekomplektēts un tieši tādēļ jautājumu nevarēja skatīt. 

Tāpat R.Joksts paziņoja, ka viņš noteikti darbosies komisijā, ja viņu aicinās to darīt. „Manuprāt, šī komisija veicinātu triju pašvaldību sadarbību. Mūsu ambulatorās un stacionārās iestādes apkalpo gandrīz visu reģionu – Daugavpili, Daugavpils novadu, Ilūkstes novadu. Tās nevar attīstīties, neņemot vērā iedzīvotāju intereses. Nevar investēt līdzekļus, nezinot par iedzīvotāju vajadzībām”, paskaidroja R.Joksts.

Tāpat deputāts izteica pieņēmumu, ka Daugavpils un Ilūkstes novadu pārstāvji pilsētas domes komisijā netiks iekļauti, bet jāizlemj, kā ar viņiem sadarboties, lai dalītos pieredzē, tostarp iekļautos sistēmā „Veselīgo pašvaldību tīkls”, kurā patlaban jau ir iekļauta novada dome.


Написать комментарий