Daugavpilī kalendārā pavasara sākumā gaidāms silts, bet apmācies laiks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kalendārā pavasara pirmajā nedēļā Daugavpilī gaidāms silts laiks, bez nokrišņiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Brīžiem starp mākoņiem uzspīdēs saule, atsevišķās dienās gaiss varētu iesilst līdz +8 grādiem pēc Celsija skalas, bet naktī gaisa temperatūra būs ap -2 grādiem.

Darba nedēļas vidū Latvijas teritoriju šķērsos nokrišņu zona, kuras ietekmē sinoptiķi sola nelielu lietu un slapju sniegu. Dienā gaisa temperatūra būs +3...+5 grādi, naktī – ap -2 grādiem.

Tuvojoties brīvdienām, gaidāms siltāks laiks, biežāk uzspīdēs saule. Sestdien, 8.martā, prognozē skaidru un saulainu laiku, gaiss iesils līdz +8 grādiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ziņo, ka februārī vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija aptuveni 5,2 grādus augstāka par normu. Kalendārā ziema kopumā – 2013.gada decembris, 2014.gada janvāris un februāris – bija 2,7 grādus siltāka par normu, bet meteoroloģiskais pavasaris iestājies sešas nedēļas agrāk par daudzu gadu vidējo datumu.

Meteorologi prognozē, ka tuvākajā periodā saglabāsies silts laiks, gaisa temperatūra marta pirmajā pusē dažās saulainās dienās var pakāpties nedaudz virs +10 grādiem. Visdrīzāk, marta pirmās desmit diennaktis būs aptuveni sešus grādus siltākas par ilggadējo vidējo rādītāju.

Iespējams, ka marta vidū gaisa temperatūra pazemināsies un uzsnigs sniegs, tomēr meteorologi nedomā, ka Daugavpilī varētu atgriezties ilgstošs sals vai uzsnigt bieza sniega sega.
 


Написать комментарий