Āboltiņa: Šis nav īstais brīdis pensionāriem piketēt

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Piketi nav apdraudējums valsts drošībai, tomēr situācijā ar Krimas pussalā notiekošo arī Latvijā ir jāuzmanās no dažādām provokācijām, intervijā Latvijas Radio sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Ir jāskatās, vai šādi piketi nepāraug ielu vardarbībā, norādīja Āboltiņa, paužot viedokli, ka šis nav īstais brīdis, kurā būtu nepieciešams piketēt pensionāriem.

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) 13.martā gatavojas protesta akcijām visā Latvijā, iebilstot pret valdības lēmumiem, kuri pasliktina Latvijas iedzīvotāju dzīves līmeni.

Āboltiņa sagaida, ka Eiropa pietiekami skaļi pateiks, ka šāda spēlēšanās ir ļoti bīstama. Viņasprāt, tas, uz ko cer Krievijas puse, ir izprovocēt ukraiņus un ar lielāku pārspēku īstenot Gruzijas scenāriju.

Ukrainai ir nepieciešama ekonomiska palīdzība, norādīja Āboltiņa, piebilstot, ka no Ukrainas būs atkarīgs, vai viņi nepaļausies provokācijām.

Saeimas priekšsēdētāja par apbrīnojamu nodēvēja vairākos informācijas kanālos pausto propagandu, norādot, ka būtu jāmēģina ierobežot informācijas plūsmu, kas rada pilnīgu pretēju iespaidu par notikumiem Ukrainā, nekā uz tiem raugās lielākā daļa Eiropas.

Āboltiņa kritiski izteicās arī par "Saskaņas centra" (SC) politiskās vadības pēdējo dienu izteikumiem un rīcību vai tās neesamību, norādot, ka nav iespējams runāt par SC iesaisti valdībā.

Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Oficiāli Krievijas bruņoto spēku iebrukums Ukrainas teritorijā vēl nav sācies, tomēr Krievijas bruņutehnika un armijas karavīri formās bez uzšuvēm jau pirms vairākām dienām pameta militārās bāzes teritoriju un ieņēma pozīcijas Krimas pussalas teritorijā.
 


Написать комментарий