Janukovičs: Krievijai ir jārīkojas

foto: Reuters/scanpix
foto: Reuters/scanpix

«Zinot [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina raksturu, es brīnos, kāpēc viņš joprojām ir cieti klusējis,» preses konferencē, kas notika Krievijas pilsētā Rostovā, norādīja gāztais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs, paužot uzskatu, ka Krievijai šajā situācijā būtu jārīkojas.

Tajā pat laikā gan Janukovičs arī apgalvoja, ka nevērsīsies pie Krievijas pēc militārā atbalsta, viņa teikto citē BBC. Ar Putinu gāztais Ukrainas prezidents vēl neesot ticies, taču runājis ar viņu pa telefonu.

Viņš sacīja, ka Krievija nedrīkst stāvēt malā un attālināties no Ukrainas likteņa, un tai ir jāizmanto visas iespējas, lai novērstu haosu.

«Esmu pārliecināts, ka paies laiks un uzvarēs patiesība, un patiesību uzzinās par daudziem, daudziem jautājumiem, jo tas, kas notiek tagad, diemžēl ir šausminošs teātris, kurā iesaistījušies nemiernieki un šī asiņainā scenārija autori,» preses konferencē sacīja Janukovičs.

Tāpat Janukovičs joprojām uzskata sevi par pilntiesīgu Ukrainas prezidentu, jo neviens viņu no šī amata neesot gāzis.

Janukovičs piedāvāja Ukrainā rīkot referendumu par vairākiem jautājumiem, kuri būtu jāformulē sabiedriskajām organizācijām.

Janukovičs arī pauda gatavību atgriezties Ukrainā, ja tiks garantēta viņa un viņa ģimenes drošība. «Es atgriezīšos Ukrainā, tiklīdz būs izpildīti visi priekšnoteikumi manai un manas ģimenes drošībai,» sacīja Janukovičs.


Написать комментарий