Breda Pita bārda liek vīriešiem gulties zem skalpeļa

foto: firstnews.ru
foto: firstnews.ru

Ķirurgi saka, ka bārdas popularitātes pieaugums, izsauca sejas apmatojuma transplantāciju skaita pieaugumu. Pēc viņu vārdiem vīrieši ir gatavi maksāt 7000 dolāru par to, lai iegūtu sarus, ziņo fedpost.ru.

Ņujorkas plastikas ķirurgs Džefrijs Epšteins saka, ka pie viņa nedēļā sāka vērsties apmēram trīs bezbārdaini pacienti, bet pirms gada viņš sastapās tikai ar dažiem šādiem gadījumiem gadā. „Breda Pita bārda” ir viena no izplatītākajām, kuru lūdz izveidot doktoram Epšteinam, līdz ar „Toma Seleka ūsām”.

Manhetenas ārste Jāla Halasa, kura arī ir izcila sejas apmatojuma transplantācijas speciāliste, apstiprināja, ka arvien vairāk jaunu cilvēku vēlas iegūt asus sarus.

Sejas apmatojuma transplantācija ir kosmetoloģijas procedūra, kura atjauno apmatojumu rajonos, kur to augšana ir neliela vai tās nav. Kaut gan šo procedūru visbiežāk veic ap muti, to var veikt arī uz vaigiem. Sejas apmatojums var pazust dažādu iemeslu dēļ, ieskaitot iedzimtību, lāzerepilāciju, elektrolīzi, apdegumus un citus bojājumus.

Vīriešiem, kuri izšķiras par šo procedūru, ir dažādi mērķi. Daži grib palielināt apmatojumu nelielās zonās, kas izmaksā 3000 dolāru, daži vēlas atjaunot sejas apmatojumu pilnībā, bet par šādu procedūru jāmaksā divas reizes vairāk.

Procedūru parasti veic, izmantojot vietējo anestēziju, un tā ilgst 2–5 stundas. Būtībā tā nav sāpīga operācija un atlabšanas process ilgst apmēram 4 dienas. Tāpat kā galvas matu transplantācijas gadījumā, donoru mati tiek ņemti no muguras vai galvaskausa sāniem, retos gadījumos izmanto matus no krūtīm.

Transplantētie mati ir pastāvīgi un parasti aug tāpat kā savi. Tiem ir tāda pati struktūra un citi raksturojumi. 

Transplantācijai nepieciešamo matu skaits var variēt, bet vidēji krāšņu ūsu izveidošanai ir nepieciešami 350–500 matiņi, bet kazas bārdiņai – 600–700 matiņi, raksta tabloīds Mail Online.
 


Написать комментарий