Merkele aicināja Lielbritāniju palikt ES sastāvā

foto: theguardian.com
foto: theguardian.com

Lielbritānijai jāpaliek Eiropas Savienības sastāvā, kas ļaus ES kļūt vēl stiprākai. Par to paziņoja Vācijas kanclere Angela Merkele, ceturtdien uzstājoties Lielbritānijas parlamentā.

„Kopā mēs varam kalpot par piemēru citiem pasaules reģioniem. Tikai tas var būt mūsu mērķis, es to uzskatu par mūsu paaudzes uzdevumu. Bet, lai sasniegtu šo mērķi, mums ir nepieciešama stipra Lielbritānija ES sastāvā. Ja tas tā būs, mēs varēsim veikt nepieciešamās izmaiņas, kuras dos labumu visiem”, – teica Merkele.

Viņi augstu novērtēja Lielbritānijas un VFR partnerības līmenī, kā arī atzīmēja, ka tieši, pateicoties šai partnerībai, ir nodrošināta ES vienotība, un kā tā sekas miers un stabilitāte Eiropas Savienības iekšienē. Pēc kancleres vārdiem Vācija neatbalsta Lielbritānijas prasību par ES reformu, bet ir gatava meklēt kompromisu, – ziņo rosbalt.ru.

Janvārī Lielbritānijas Finanšu ministrijas vadītājs Džordžs Osborns piedraudēja, ka viņa valsts izies no Eiropas Savienības gadījumā, ja Brisele atteiksies no reformām. „Eiropas priekšā ir vienkārša izvēle: vai nu reformas, vai noriets. ES risku rada nevis reformu piekritēji, bet tie, kuri tās nevēlas”, – uzsvēra Osborns.

Eksperti novērtē ES kritiku kā mēģinājumu nostiprināt konservatoru pozīcijas pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kuras notiks maijā. Pēdējā laikā Lielbritānijā ir pastiprinājušās politisko spēku pozīcijas, kuri uzstāj uz valsts iziešanu un ES. Tai pašā laikā Osborns mēģina vājināt partijas biedru pozīcijas, kuri nav apmierināti ar vienotās Eiropas politiku.


Написать комментарий