Deputāts Carevs tā arī nepastāstīja mītiņa dalībniekiem, kādā veidā un kad tiks samazināts siltumenerģijas tarifs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pie Daugavpils pilsētas domes notika protesta akcija, par kuru jau bija ziņots. Atgādināsim, ka mītiņa dalībnieki protestēja pret to, ka netiek pildīts solījums par siltumenerģijas tarifa samazināšanu par 50%.

Nav noslēpums, ka tieši šis solījums palīdzēja daudziem daugavpiliešiem izšķirties, par ko balsot pašvaldību vēlēšanās.

Ceturtdien, 27.februārī, ap plkst.15:00 pie pilsētas domes ēkas sāka pulcēties daugavpilieši, galvenokārt pensionāri. Ar nelielu nokavēšanu pie domes ēkas ieradās arī pārējie mītiņa dalībnieki un tā rīkotājs Vjačeslavs Baranovskis. Ievērojot iepriekš atrunātos noteikumus par mītiņa rīkošanu, viņi klusi un mierīgi stāvēja noteiktajā vietā, turot rokās plakātus. Plakātu uzraksti bija ļoti dažādi, piemēram, „Zaicevs, noliec mandātu!”, „Mēs paši vēlamies ievēlēt mēru” un pat „Deputāti mums ir līdz kaklam”.

Visai runātīgi un aktīvi bija mītiņā piedalījušies pensionāri. Kāda dāma bija uzņēmusies iniciatīvu un sāka atmaskot vadību. Jāatzīmē, ka šī sieviete aktīvi piedalījās arī pirms gada notikušajā mītiņā, kuru bija organizējis pašreizējais deputāts Zaicevs.

Pēc pilsētas domes deputātu sēdes daudzi deputāti izgāja pie mītiņa dalībniekiem. Viņu vidū nebija četru deputātu, tostarp Jevgeņija Careva. Diemžēl šajā dienā viņš atradās komandējumā un nevarēja pastāstīt vēlētājiem par to, kādā veidā un kad gaidāma siltumenerģijas tarifa samazināšana.

Pilsētas mēra pienākumus pildošais Jānis Dukšinskis piedāvāja mītiņa dalībniekiem doties uz pilsētas domes telpām, lai pie galda apspriestu viņu prasības, taču mītiņa dalībnieki atteicās. Tomēr deputāti aktīvi komunicēja ar cilvēkiem, uzklausot visas viņu pretenzijas.
Kopumā pie pilsētas domes ēkas bija pulcējušies aptuveni 50 cilvēki, tiesa, daudzi no viņiem bija masu mediju pārstāvji un deputāti. Pat nesagaidot plkst.17:00 mītiņa dalībnieki mierīgi atstāja mītiņa vietu. Pēc tā rīkotāja vārdiem, mērķis esot sasniegts – pie cilvēkiem izgāja deputāti, atbildēja uz jautājumiem un pastāstīja, ka strādā pie siltumenerģijas tarifa samazināšanas, paziņoja, ka martā apkures rēķini būšot mazāki.

Pašvaldības policijas darbinieki notiekošo vēroja no malas. Uz portāla Gorod.lv jautājumu, vai mītiņa dalībnieki tiks sodīti par kāda mītiņa rīkošanas noteikuma neievērošanu, piemēram, par deputātu vārdu izmantošanu plakātos, mums neatbildēja.
No otrās puses, cilvēki, kā spēja, tā arī izteica savas domas.



Написать комментарий