Vasarā Daugavpilī plānots organizēt starptautisko tango konkursu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras komitejas locekļi konceptuāli atbalstīja nolikumu par I Starptautiskā mūzikas konkursa „Tango virs pilsētas” organizēšanu.

Pasākuma mērķis ir ne tikai saglabāt kultūras tradīcijas, bet arī pagodināt mūsu slavenā novadnieka Oskara Stroka piemiņu.

Atgādināsim, ka pērn mūzikas pasaule svinēja Tango karaļa 120 gadu jubileju. Daugavpilī sakarā ar šo jubileju notika vien daži pasākumi, tādēļ šogad situāciju plānots mainīt un organizēt I Starptautisko mūzikas konkursu. Saskaņā ar nolikumu, konkursā var piedalīties 18-30 gadus veci dalībnieki, kuriem ir pieredze publisko pasākumu dalībā un kurus vērtēs kompetenta žūrija.

Konkurss notiks projekta „Muzikālais augusts” ietvaros. Konkursa balvu fonds ir aptuveni 7 000 eiro.
Pēc Kultūras pārvaldes vadītājas Eleonoras Kleščinskas vārdiem, konkursa rīkošanai nepeiciešama summa pagaidām neesot iekļauta budžetā, deputātu atbalsts esot ļoti svarīgs.

Atgādināsim, ka pērn projekta Muzikālais augusts” ietvaros mēneša garumā Daugavpilī notika slavenu dziedātāju, mūziķu un dejotāju koncerti, kurus apmeklēja liels pilsētnieku skaits. Pat nelabvēlīgi laikapstākļi netraucēja interesentiem apmeklēt kinoseansus zem klājas debess, kurus piedāvāja Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs.


Написать комментарий