Olainfarm šogad attīstībā investēs 13 miljonus eiro

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Pēc provizoriskajām aplēsēm nekonsolidētais AS Olainfarm apgrozījums šogad varētu sasniegt 80 miljonus eiro, bet peļņa – 14 miljonus eiro.

Konsolidētais apgrozījums plānots 90 miljonu eiro, savukārt konsolidētā peļņa – 15 miljonu eiro apmērā, informē uzņēmumā.

AS Olainfarm turpinās kāpināt aktīvo farmaceitisko vielu noietu, un plāno, ka piecu līdz septiņu gadu laikā tas varētu sasniegt vismaz 28 miljonu eiro apgrozījumu gadā. Pērn tas bija nedaudz virs pieciem miljoni eiro.

Šogad uzņēmums koncentrēsies uz Vidusāzijas valstu – Tadžikistānas, Turkmenistānas, Kirgizstānas un Uzbekistānas – tirgu apguvi. Galvenais uzdevums būs noslogot uzņēmuma esošās pārstāvniecības. Tostarp uzņēmums izmantos uzkrāto pieredzi un kapacitāti, lai paplašinātu Latvijas dabas izcelsmes zāļu ražotāja SIA Silvanols, kura kontrolpaketi AS Olainfarm iegādājās pērn, noietu NVS valstīs.

Uzņēmums plāno 2014.gadā attīstībā investēt vismaz 13 miljonus eiro. Šogad un tuvāko četru gadu laikā paredzēts izveidot jaunu nitrofurānu ražošanas cehu, kāpināt gatavo zāļu formu ražotnes jaudu, veikt notekūdeņu sistēmas rekonstrukciju, īstenot energoefektivitātes uzlabošanas pasākumus, ieguldīt kvalitātes sistēmas nodrošināšanā un uzlabošanā un ķīmiskās produkcijas ražošanā.

AS Olainfarm ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Šobrīd uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 35 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.


Написать комментарий