SIA „Daugavpils lidosta” vadītājs cer uz investoru piesaistīšanu Starptautiskā foruma ietvaros

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešo mēnesi SIA „Daugavpils lidosta” vadītāja amatā strādā Jānis Kudiņš.

Viņš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka, neskatoties uz vietējos plašsaziņas līdzekļos publicēto informāciju par skandāliem, kuri saistīti ar dažāda veida investoriem, Eiropas valstu pārstāvji izrāda interesi par SIA „Daugavpils lidosta”.

„Par mūsu lidostu interesējas Austrija. Notiek pārrunas ar Polijas vēstniecību Latvijā, kas arī izrādījusi interesi un pieprasa informāciju par lidostas attīstības projektu”, paziņoja J.Kudiņš.

Jaunais SIA „Daugavpils lidosta” vadītājs lielas cerības saista ar Starptautisko biznesa forumu, kas šī gada maijā norisināsies Daugavpilī. Pēc viņa domām, potenciālos investorus ieinteresēs iespēja piedalīties lidostas izveidē otrajā lielākajā Latvijas pilsētā. Turklāt lidosta atrastos netālu no triju valstu robežām.

„Grūti teikt, kāpēc investori nesteidzas ieguldīt līdzekļus SIA „Daugavpils lidosta”. Iespējams, tas ir saistīts ar to, ka tam nepieciešami lieli naudas līdzekļi. Ierodoties uz vietas, investori redz ainu, kas atšķiras no viņu iedomātās situācijas. Jāatrisina arī jautājums ar zemi, uz kuras atrodas lidosta.

Latvijas nacionālā attīstības plānā tuvākajā laikā nav paredzēts reģionālo lidostu atbalsts, tādēļ varam cerēt tikai uz investīcijām. Ceru, ka šī gada Starptautiskais forums veicinās investoru piesaisti. Tomēr, pat ja investori tiks atrasti, lidostas izveidošanas process ir garš, prasa daudz laika un pūļu, tas var ilgt 7-8 gadus”, paskaidroja J.Kudiņš.


Написать комментарий