ES Ukrainai netieši piedāvā paplašināšanās iespēju

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis pirmoreiz kopš Oranžās revolūcijas pieļāvušas, ka Ukraina kādu dienu varētu pievienoties Eiropas Savienībai.

Bloka valstu ārlietu ministri 10.februārī kopējā paziņojumā pauduši: «Padome izsaka pārliecību, ka šis [piedāvātais politiskās asociācijas un brīvās tirdzniecības] līgums nav ES-Ukrainas sadarbības galīgais mērķis.»

Paziņojumu sīkāk skaidrojis tā ierosinātājs Polijas ārlietu ministrs Radeks Sikorskis (Radek Sikorski): «Mēs esam atvēruši durvis un devuši Ukrainas nācijai cerību, ka, ja tā uzsāks reformu ceļu, tad tai ir iespējas pilnībā izmantot Eiropas integrāciju un līguma [«Līguma par Eiropas Savienību»] normas».

10.februārī Briselē notikušajā sanāksmē dalībvalstu ārlietu ministri arī izskatījuši jautājumus par finansiālu palīdzību Ukrainai un par iespējamām sankcijām, raksta EU Observer.

Sikorskis presei atklājis, ka Ukraina, apņemoties īstenot reformas, varētu saņemt kopēju ES un Starptautiskā Valūtas fonda finansējumu 20 miljardu eiro (14 miljardu latu) apmērā.


Написать комментарий