Rēzeknē sagatavoti Latvijā pirmie robežsargi ar augstskolas diplomu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

7. februāris Valsts robežsardzes vēsturē ir nozīmīgs datums. Šajā dienā Rēzeknes augstskolas aktu zālē notika Valsts robežsardzes virsnieku izlaidums, vēsta "Latgales Reģionālā Televīzija".

"Šī ir ļoti nozīmīga diena, jo ar šodienu mēs apstiprinām, ka robežsardzei ir izveidota pilna apmācību programma. Sākot no zemākās kategorijas līdz pat vecākā virsnieka sagatavošanai. Tas nozīmē, ka šī programma un šie cilvēki, kas šodien saņēma šos diplomus, ir tiesīgi ieņemt arī robežsardzes virsnieka amatu," izlaidumā televīzijai teica ģenerālis Normunds Garbars.

Kā pirmie robežsardzes virsnieka kvalifikāciju ieguvuši 19 studenti ne tikai no Latgales. Piemēram, virsleitnante Inga Mežale uz studijām mērojusi ceļu no Liepājas.

Šobrīd vienīgajā robežsradzes bakalaura programmā Latvijā studē vēl 34 topošie valsts robežsradzes virsnieki.

"Šis ir ļoti labas sadarbības piemērs starp trim valsts institūcijām. Tās ir valsts robežsradze, valsts robežsardzes koledža un Rēzeknes augstskola," sacīja programmas vadītāja Iluta Arbidāne. "Šī programam ir kā kopēja studiju programma ar valsts robežsardzes koledžu un kā turpinājums pirmā līmeņa studijām," viņa skaidroja televīzijai.

Jau tuvākajā nākotnē Rēzeknes augstskolā plānots īstenot arī maģistrantūras studiju programmu , kas ļaus robežsargiem kāpt vēl augstāk pa karjeras kāpnēm .

 


Написать комментарий