Daugavpilī notiks Starptautiskais Poļu jaunatnes garīgās dziesmas festivāls

foto: Poļu kultūras centrs
foto: Poļu kultūras centrs

Saskaņā ar tradīciju Lielā gavēņa priekšvakarā februāra vidū Daugavpils baznīcās skan poļu garīgās dziesmas, kuras izpilda no dažādām pasaules valstīm atbraukušie jaunieši.

Šajā laikā notiek Poļu kultūras centra rīkotais Starptautiskais Poļu jaunatnes garīgās dziesmas festivāls, kas pirmo reizi notika 2004.gadā. Šogad pasākumi tā ietvaros Daugavpilī notiks svētdien, 16.februārī.

Poļu nama vadītāja Žanna Stankeviča pastāstīja portālam Gorod.lv, ka festivāla pasākumos piedalīsies kori no Polijas, Lietuvas, vokālie ansambļi un solisti no Latgales pilsētām – Rēzeknes, Krāslavas un Daugavpils.

Starptautiskajā festivālā piedalīsies Jana Tvardovska ģimnāzijas audzēkņi (Polija), koris „Glorija” (Viļņa, Lietuva), Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas un Krāslavas poļu pamatskolas vokālie kolektīvi, kā arī Daugavpils izpildītāji, piemēram, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas bērnu kolektīvs un kapela, Poļu kultūras centra vokālais kolektīvs „Barwy Daugawy”.

Svētdien, 16.februārī, plkst.10:00 Svētā Mise notiks Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā, pēc kuras visi draudzes locekļi tiek aicināti izbaudīt Starptautiskā festivāla dalībnieku koncertu. Savukārt plkst.13:00 garīgās mūzikas cienītājus aicina uz galā koncertu Latviešu kultūras centrā.
„Aicinām visus daugavpiliešus un pilsētas viesus uz koncertu un dievkalpojumu, lai kopīgā dziesmā pirms Lielā gavēņa ieietu ticības, cerības un mīlestības pasaulē”, paskaidroja Ž.Stankeviča.


Написать комментарий