Baltkrievijas puse nepiekrita pa lēto pārdot tramvaju Daugavpils pilsētas domei 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, AAS „Белкоммунмаш” un SIA „Agmen Consulting Bureau” ziņoja par saviem plāniem pārsūdzēt Daugavpils pilsētas domes lēmumu par līguma laušanu par tramvaju piegādi.

Piegādātāju apvienības pilnvarotā persona Sergejs Batrakovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka patlaban prasības pieteikums tiesā vēl neesot iesniegts, tomēr juristu komanda gatavo tam nepieciešamos dokumentus.

Pēc S.Batrakova vārdiem, tiek plānots, ka ceturtdien vai piektdien vienīgais Daugavpilī piegādātais tramvajs dosies ceļā un sestdien, 8.februārī, būs pie tā ražotāja.

Pilnvarotā persona apstiprināja informāciju, ka Daugavpils pilsētas pašvaldība pēc līguma laušanas ierosināja atpirkt tramvaju, lai izvairītos no tiesāšanās. Savukārt Baltkrievijas puse piedāvāto cenu uzskatīja par 30% zemāku par sākotnējo cenu.

„Mēs nevaram tam piekrist. Turklāt mūsu partneris – rūpnīca – uzstāj uz lietas iesniegšanas tiesā. Tramvajs tiks nogādāts atpakaļ, pārkrāsots, tiks noņemtas detaļas, kas bija domātas Daugavpilij, un to nodos Vitebskas tramvaju parkam. Tā cena ir pieaugusi un tas būs izdevīgi”, paskaidroja S.Batrakovs.

Atgādināsim, ka saskaņā ar pagājušā gada martā noslēgto līgumu, Baltkrievijas uzņēmumi bija apņēmušies ES projekta ietvaros piegādāt Daugavpilī 12 tramvaju vagonus, kas maksātu vairāk nekā 4,6 miljonus latu.

Tomēr pēc testēšanas Daugavpilī piegādātais tramvajs netika izmantots, jo, pēc pilsētas vadības vārdiem, tam trūka nepieciešamo dokumentu par atbilstību ES tehniskajām normām.

Daugavpils pilsētas dome ir vērsusies Satiksmes ministrijā ar lūgumu iedalīt papildus finansējumu tramvaju infrastruktūras attīstībai, tomēr atbilde vēl nav saņemta, savukārt jaunu konkursu plānots izsludināt februārī. Iepirkuma apjomā būs 12 vagoni, un ES finansējuma apjoms paliks iepriekšējā līmenī.


Написать комментарий

Kaut kā mani māc šaubas par to, ka Belkamunmaš nav spējīgs saražot 12 tramvaju vagonus. Ka tik starpnieki nebūs "paņēmuši un uzmetuši"