ASV konsultējas ar ES par Ukrainu

foto: Reuters
foto: Reuters

Amerikas Savienotās Valstis konsultējas ar Eiropas Savienību un citiem partneriem par iespējamo Ukrainas atbalstu un apstiprina ES Augstās pārstāves ārpolitikas un drošības politikas jautājumos Ketrīnas Eštones paziņojumu

Par to paziņoja ASV Valsts departamenta preses sekretāre Džena Saki, ziņo radio „Brīvība”. Pēc viņas vārdiem patlaban šīs konsultācijas atrodas „iepriekšējā stadijā” un attiecas uz palīdzību, kura nepieciešama Ukrainai pēc jaunās valdības izveidošanas, un uz laiku, kamēr Ukrainas ekonomika sāks atveseļoties ar Starptautiskā Valūtas fonda palīdzību, – ziņo telegraf.com.ua.

Visi lēmumi, kurus pieņems ASV, būs atkarīgi no notikumiem Ukrainā un no konsultāciju rezultātiem ar jauno valdību pēc tās izveidošanas, piebilda preses sekretāre.

Eštone 3. februārī publiskotajā intervijā žurnālam Wall Street Journal ziņoja, ka Eiropas Savienība un ASV strādā pie liela īstermiņa finanšu palīdzības sniegšanas plāna Ukrainai. Palīdzības apjoms „būs pietiekami liels”, teica Eštone, un šīs palīdzības sniegšanas nosacījumi nepieprasīs no Kijevas ilgtermiņa vienošanās noslēgšanu ar Starptautisko Valūtas fondu. Palīdzības sniegšanas nosacījums būs ekonomiskās un politiskās reformas, kuras realizēs jaunā Ukrainas valdība, viņa piebilda.


Написать комментарий