Konkursā uz Medumu pagasta pārvaldes kultūras menedžera vietu saņemti 19 kandidātu pieteikumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 3.februārī, Daugavpils novada domē notikušās preses konferences gaitā portāla Gorod.lv korespondents uzdeva jautājumu, kāpēc Daugavpils novada kultūras jomā pēdējā laikā notiek kultūras iestāžu vadītāju maiņa. Piemēram, pērn tika iecelts jauns Demenes kultūras nama vadītājs, bet patlaban turpinās konkurss uz kultūras menedžera vietu.

Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika paskaidroja, ka bieži vien pretendenti uz kādas kultūras iestādes vadošo amatu neizprot darba apstākļus, ar kuriem viņiem nāksies saskarties: „Diemžēl, kad cilvēki pretendē uz kultūras iestādes vadītāja amatu, viņi ne līdz galam saprot, ko viņi darīs laukos, tas nav tas pats, kas vadīt pulciņu vai kādas pilsētas Kultūras namu.

Jāsaka, mūsu Kultūras pārvalde pret darba organizāciju laukos attiecas ļoti profesionāli – viņi attīsta konkrēta pagasta tradīcijas, nodarbojas ar novada popularizāciju, kultūrmantojuma jautājumiem utt. Tā nav diskotēku rīkošana, tas ir nopietns darbs, tādēļ tie, kuri aug un attīstās, atbilst izvirzītajām prasībām, strādā bez problēmām.

No otrās puses – cilvēkus ne vienmēr apmierina darba alga, tādēļ vienā no Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdēm tika izskatīts jautājums par kultūras darbinieku darba samaksas sistēmu, kas ir atkarīga no darbinieku skaita, organizēto pasākumu skaita, mākslinieciskajiem kolektīviem utt.

Medumos konkurss tika izsludināts pamatoti, saņemti 19 kandidātu pieteikumi. Tomēr tikai 8 pretendenti tika atlasīti konkursa otrajai kārtai – darba intervijai”.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska piebilda, ka Kultūras nama vadītāja darbs ir saistīts ar darbu vakaros un brīvdienās, kad pretendenti piesakās vakancēm, viņi ne līdz galam to saprot un rezultātā netiek galā ar darba pienākumiem.


Написать комментарий