Rēzeknē skanēs gruzīnu tautas mūzika

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Pirmdien, 3. februārī plkst. 18.00, Rēzeknes Kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) ciemosies gruzīnu folkloras kopa „Elesa” un priecēs ar gruzīnu tradicionālajām dziesmām, ziņo Rēzeknes pašvaldība.

Šīs nedēļas nogalē Daugavpilī notiek starptautiskais folkloras festivāls, kurā piedalās gan Latvijas folkloras kolektīvi, gan arī viesi no Baltkrievijas, Ukrainas, Krievijas un Gruzijas, tostarp gruzīnu folkloras kopa „Elesa” (vad. Sirabidze Irakli), kuri pēc festivāla viesosies arī Rēzeknē.

Dienas gaitā gruzīnu folkloras kopas dalībnieki tiksies gan ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju A.Bartaševiču, gan dosies nelielā ekskursijā pa pilsētu. Latgales Kultūrvēstures muzejā viesi no Gruzijas dziļāk iepazīs Rēzeknes vēsturi, Latgales podniecības tradīcijas un iesaistīties interaktīvā nodarbībā, pēc tam apskatīs ARPC „Zeimuļs” un Rēzeknes panorāmu no „Zeimuļa” skatu torņa un pilskalna, bet salona „Lāde” amatu prasmju telpā ciemiņi varēs vērot podnieka M.Sabanska paraugdemonstrējumus un mieloties ar garšīgu A.Mejera latgaliešu gaumē sālīto speķi.

Savukārt vakarā plkst. 18:00 pilsētas Kultūras namā rēzekniešiem būs lieliska iespēja iepazīt gruzīnu tradicionālo dziedāšanu. Folkloras kopas „ELESA” 18 vīri pieskandinās Rēzekni ar gruzīnu tautas mūziku, kam saknes rodamas pirms vairāk kā 1500 gadiem. Raksturīgi, ka Gruzijā dzied tieši vīrieši un pārsteidz ar smalku daudzbalsību un izcilām toņkārtu niansēm, ko panāk ar īpaši izkoptu balss tehniku.
Biļetes uz gruzīnu folkloras kopas koncertu (cena 2,85 €) var iegādāties Rēzeknes KN kasē.


Написать комментарий