Merkele: Vācijas valdība atbalsta Ukrainas opozīcijas prasības

foto: ipress.ua
foto: ipress.ua

„Demonstrantus, kuri aizstāv Eiropas vērtības, jāsadzird”.

Vācijas kanclere runas Bundestāgā laikā par jaunās valdības politikas virzienu paziņoja, ka Vācijas valdība atbalsta Ukrainas demonstrantus.
Savā runā kanclere pastāstīja par viņas jaunās valdības koalīcijas politikas galvenajiem aspektiem. Savas uzrunas sākumā Merkele komentēja pēdējos Ukrainas notikumus.

Pēc Merkeles vārdiem Vācijas vēstniecība Kijevā un Vācijas Ārlietu ministrija uzmanīgi seko situācijai Ukrainā laikā, kad notiek „nopietnas pārrunas”, – ziņo ipress.ua.

Merkele atzīmēja, ka Vācijas valdība „ar visiem iespējamajiem līdzekļiem atbalsta jebkurus mierīgas izejas no krīzes mēģinājumus un pamatotās opozīcijas prasības”.

Kanclere uzsvēra, ka tieši demonstrantu spiediens padarīja par iespējamiem miermīlīgas izejas no Ukrainas politiskās krīzes meklējumus.
Pēc viņas domām demonstranti cīnās par Eiropas vērtībām un tādēļ „viņos jāieklausās”.

Tāpat Merkele atzīmēja: „No Viļņas „Austrumu partnerības” samita 2013. gada novembrī daudzi ukraiņi ar drosmīgu uzstāšanos demonstrēja, ka negrib novērsties no ES. Tā vietā viņi cīnās par tām vērtībām, kuras mūs apvieno Eiropas Savienībā”. 


Написать комментарий