Līdz 1. februārim daugavpilieši vēl var pieteikties bezmaksas latviešu valodas kursiem

foto: valoda.lv
foto: valoda.lv

Daudziem Daugavpils iedzīvotājiem pastāv brīnišķīga iespēja uzlabot valsts valodas zināšanas un līdz 1. februārim pieteikties bezmaksas kursiem.
Kursus organizē Izglītības pārvalde ar Daugavpils domes finanšu atbalstu. Šim mērķim pašvaldība izdalīja teju 13 000 eiro.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Izglītības atbalsta nodaļas pieaugušo izglītības metodiķe Ilze Onzule, 4 mēnešu (100 mācību stundu) laikā daugavpilieši paaugstinās latviešu valodas zināšanu līmeni, bet nodarbības notiks divas reizes nedēļā. Nodarbības notiks dažādos pilsētas mikrorajonos, bet kopā tiek plānots nokomplektēt 15 grupas pa 20 cilvēkiem saskaņā ar valodas zināšanu līmeni: grupas ar zemu, vidēju un augstu līmeni.

Pēc metodiķes vārdiem bezmaksas latviešu valodas kursu interesentiem ir jāpasteidzas, jo Daugavpils iedzīvotāji, kuri var pretendēt uz vietu grupās, izrāda lielu interesi, un jau ir nokomplektētas 9 grupas.

Pēc kursu pabeigšanas to dalībnieki saņems apliecību par to, ka viņi pilnveidoja savas valsts valodas zināšanas 100 mācību stundu programmas ietvaros.

Latviešu valodas kursiem vēl var pieteikties, iesniedzot pieteikumu Izglītības pārvaldes Izglītības atbalsta nodaļā Saules ielā 7, 24. kabinetā, vai piezvanot pa tālruni 65407437 (Ilzei Onzulei).  


Написать комментарий