1.vieta un zelta medaļa Aglonas vidusskolas skolniekam

foto: Aglonas novada dome
foto: Aglonas novada dome

Aglonas vidusskolas 11. klases skolnieks Daniels Krimans apbalvots ar zelta medaļu, iegūstot 1. vietu 36. valsts bioloģijas olimpiādē. Daniels no 23. – 25. janvārim olimpiādes zināšanu prasmju pārbaudē sacentās ar 134 skolēniem no visas Latvijas, ziņo Aglonas novada dome.

Olimpiāde tika rīkota  Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē. Labākie olimpiāžu dalībnieki ieguva diplomus, medaļas, bet galvenais iespēju bez konkursa iestāties Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē, kā arī piedalīties Starptautiskajā bioloģijas olimpiādē šā gada jūlijā Indonēzijā.

Aglonas vidusskolas direktore, Daniela Krimana  pedagogs Lidija Šatilova izteica lielu gandarījumu un prieku par Daniela sasniegumiem, un cerību, ka 3.martā būs saņemts uzaicinājums piedalīties arī Starptautiskajā bioloģijas olimpiādē, kurā no Latvijas startēs  4 labākie skolēni. Olimpiāde skolēniem ir iespēja parādīt un pilnveidot savas zināšanas, iemaņas un  attīstīt radošās spējas.

Valsts Bioloģijas olimpiādes laikā skolēni prakstiski veica asins grupu noteikšanu un dzīvnieku uzvedības testu statistisko analīzi, teorētiskajā daļā skolēni risināja uzdevumus par Baltijas jūrā sastopamās aļģes pūšļa fuka bioloģiju, augu minerālo barošanos, putnu evolūciju, u. c.
 


Написать комментарий