Valsts iestāžu vizuālajā identitātē turpmāk izmantos Latvijas ģerboni

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

Latvijas valsts ģerbonis no 2015.gada kļūs par pamata elementu valsts pārvaldes iestāžu vizuālajā identitātē, aizstājot pašreiz lietotos dažādos logotipus. 

Tādējādi sabiedrība iegūs daudz skaidrāku un nepārprotamāku priekšstatu par konkrētās institūcijas piederību valsts pārvaldei, liecina medijiem sniegtā informācija.

Pildot Valsts prezidenta Andra Bērziņa un Saeimas uzdevumu nodrošināt valsts pārvaldē vienotu vizuālo identitāti, Valsts kanceleja sadarbībā ar Valsts Heraldikas komisiju izstrādājusi noteikumus par vienotu vizuālo identitāti Ministru kabinetam padotajām institūcijām. Otrdien, 28.janvārī, valdībā tie apstiprināti.

Noteikuma projekts paredz nosacījumus, kad valsts ģerbonis lietojams obligāti (iestādes darbinieku vizītkartēs, mājaslapā, apbalvojumos, zīmogos u.tml.) un kur to nav pieļaujams darīt (piemēram, uz raiba fona, uz maza izmēra priekšmetiem, kur ģerboni nebūtu iespējams skaidri saskatīt u.tml.). Regulējumā arī noteikti Latvijas valsts ģerboņu - lielā, papildinātā mazā un mazā - minimālie augstuma izmēri. Tie attiecīgi ir 18mm, 16mm un mazajam - 13 mm.

Kā iepriekš norādījusi Valsts Heraldikas komisijas priekšsēdētāja vietniece Ramona Umblija: «Pēdējos gados modē nākusī prakse - lietot logo jeb logotipus - savā būtībā nav savienojama ar augstāko valsts varu pārstāvošo institūciju funkcijām. Logotips jeb firmas zīme pēc savas izcelsmes ir uzņēmējdarbības, biznesa vides instruments, tāpēc nevar kalpot kā valsts institūcijas statusa zīme.»


Написать комментарий