Kārtējo reizi «aktivizējušies» telefonkrāpnieki

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Pēdējo dienu laikā Rīgas reģiona pārvaldē saņemta informācija par astoņiem gadījumiem, kur telefonkrāpnieki centušies izkrāpt naudu, taču krāpnieku lamatās neviens nav iekritis. Policija aicina iedzīvotājus joprojām būt piesardzīgiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē pēdējās četrās dienās saņemta informācija par astoņiem gadījumiem, kad telefonkrāpnieki centušies izkrāpt lielas naudas summas. Pieprasītās summas bijušas sākot no 1 700 eiro līdz pat 10 000 eiro, portālu BNN informē policija.

Visos gadījumos krāpnieki zvanījuši uz mājas stacionārajiem telefoniem un stāstījuši, ka kāds no radiniekiem ir iekļuvis nelaimē vai izraisījis kādu negadījumu, un, lai izvairītos no nepatikšanām, ir nepieciešams samaksāt pieprasīto naudas summu. Nevienā no šiem gadījumiem pieprasītā summa nav samaksāta.

Policija norāda, ka vecāka gadagājuma cilvēki nereti naudu glabā un krāj mājās un krāpnieki to izmanto, iegūstot pensionāru uzticību. Policijas darbinieki aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt vecāka gadagājuma cilvēkus par riskiem uzglabājot lielas naudas summas mājās.

Parasti krāpnieki darbojas ļoti viltīgi un zvana uz ļoti daudziem tālruņu numuriem, jautā par to vai cilvēkam ir brālis, māsa vai mazbērni un, saņemot apstiprinošu atbildi, norāda, ka radinieks nokļuvis nelaimē. Policijas darbinieki aicina, saņemot šāda veida zvanus, kur kāds svešinieks pieprasa naudu, nekavējoties ziņot par to policijai.


Написать комментарий