Maskavā aizturēts no Kubas deportētais krievu neonacists

foto: Itar-Tass
foto: Itar-Tass

Maskavā otrdien aizturēts no Kubas deportētais krievu neonacists Maksims Marcinkevičs, kurš apsūdzēts naida noziegumos, ziņo LETA-AFP. 

Izmeklētāji "plāno informēt Marcinkeviču par viņam izvirzītajām apsūdzībām un nopratināt kā apsūdzēto", informēja Maskavas Izmeklēšanas komitejas preses pārstāve.

"Vakar viņš tika deportēts un nogādāts Maskavā," ziņu aģentūrai AFP apstiprināja Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Vladimirs Konovalovs. 29 gadus vecais neonacistu aktīvists decembrī tika izsludināts starptautiskajā meklēšanā un tika arestēts šomēnes Kubā.

Viņš tika deportēts par imigrācijas noteikumu pārkāpšanu.

Marcinkevičs apsūdzēts par ekstrēmistisku video publiskošanu sociālajā tīklā "Vkontakte", liecina Krievijas varasiestāžu sniegtā informācija.

Viņš izveidojis pret homoseksuāļiem noskaņotu grupējumu, ar kura palīdzību piekauti homoseksuāļi, biseksuāļi un transseksuāļi. Šie uzbrukumi filmēti un pēc tam ievietoti internetā grupējuma mājaslapā, kas joprojām darbojas. Marcinkevičs agrāk nodibināja un vadīja neonacistu grupējumu "Format-18", kas tagad ir aizliegts. Viņš ir iepriekš tiesāts un izcietis cietumsodu par starpetniska naida kurināšanu.


Написать комментарий