„Lasījumi par Raini” J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā un J.Raiņa mājā-muzejā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Slavenā latviešu dzejnieka un rakstnieka Jāņa Raiņa vārds ir cieši saistīts ar mūsu pilsētu un Daugavpils novadu.

Viņš ir dzimis Berķenelē, kur šobrīd veiksmīgi darbojas J.Raiņa māja, kas ir nozīmīgs kultūras centrs. Randenē dzejnieka tēva Krišjāņa Pliekšāna bijušās mājas vietā uzstādīta piemiņas plāksne, bet dzejnieka tēvs ir apbedīts pilsētas luterāņu kapos. Tāpat dzejnieka vārdā nosaukta viena no Daugavpils vidusskolām – J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskola.

Februāra sākumā J.Raiņa māja-muzejs Berķenelē sadarbībā ar J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolu turpina iesākto tradīciju un rīko „Lasījumus par Raini”.

Pirmdien, 3.februārī, plkst.14:00 visus interesentus uz Daugavpils novada Kultūras centru „Vārpa” aicina Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētniece, literatūrzinātniece Gundega Grīnuma. Viņas uzstāšanās tēma – „Randene. Rainis. V.Siliņš”.

Savukārt 4.februārī plkst.13.30 J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā šī gada „Lasījumu par Raini” tēma būs „Pliekšāni. Raiņa māsas”. Par Līziņu stāstīs Raiņa un Aspazijas muzeja vadītājas vietniece Solvita Brūvere, bet par jaunāko māsu Doru – literatūrzinātniece Gundega Grīnuma. Apmeklētājus gaidīs arī radošs pārsteigums.


Написать комментарий