Daugavpils reģionālās slimnīcas finansējuma jautājums pagaidām nav atrisināts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) valdes locekles vārdiem, pagaidām viņas rīcībā esot tikai līguma projekts un iepriekšējais novērtējums, kuram viņa nepiekrīt.

„Nacionālā veselības dienesta piedāvātais līgums, kas attiecas uz stacionāru, pašreizējā veidā mani neapmierina. Tas no paša sākuma paredz neatliekamās medicīniskās palīdzības finansējuma problēmu reģionālajā slimnīcā: svarīgu programmu – kardioloģijas un angio kardioloģijas laboratorijas – finansējums tika samazināts vidēji par 10%. Jāatceras, ka tas viss skar cilvēkus, kuriem ir nepieciešama palīdzība.

Saskaņā ar manā rīcībā esošo līgumu varu paredzēt, ka problēmas slimnīcā varētu sākties jau augustā, tādēļ šodien (14.janvārī) šo līgumu nevaru parakstīt. Patlaban notiek pārrunas ar Nacionālo veselības dienestu, un ceru, ka līgums tiks grozīts mūsu slimnīcas labā. Jo šobrīd samazinātās programmas ir nepieciešamas visam Latgales reģionam, kuru mēs apkalpojam, nevis tikai Daugavpilij”, paskaidroja I.Vaivode.

Kā zināms, finansējums tiek plānots visam gadam, bet ik gadu atkārtojas viens un tas pats stāsts: rudenī valsts medicīnisko iestāžu vadītāji runā par valsts iedalīto līdzekļu trūkumu. „Finansējums pietrūkst nevis tāpēc, ka daudz tērējam, bet tāpēc, ka ar katru gadu ar dažādām slimībām slimo arvien jaunāki cilvēki: sākot ar onkoloģiskajām slimībām un beidzot ar infarktiem 37 gadu vecumā.

Diemžēl mūs tas vairs nepārsteidz, mēs saprotam, ka mūsu pienākums ir sniegt palīdzību cilvēkam, kurš ir darbspējīgā vecumā, viņa dzīvība jāglābj, un tam ir nepieciešami naudas līdzekļi”, paziņoja I.Vaibode.


Написать комментарий