Bērnu vecākiem atgādina, kad bērni var neapmeklēt izglītības iestādes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī ir iestājusies ziema. Sinoptiķu informācija liecina, ka pēdējo dažu dienu laikā dažviet Latgalē no rīta gaiss bija atdzisis līdz -21,8 grādiem.

Daugavpilī Kristību svētku rītā, 19.janvārī, gaisa temperatūra bija -20,5 grādi. Pirmdien plkst.5:00 mūsu pilsētā gaiss bija atdzisis -19 grādi.

Sakarā ar iestājušos aukstu laiku portāls Gorod.lv atgādina skolēnu vecākiem, ka saskaņā ar Profesionālās izglītības likumu skolēniem atsevišķos gadījumos atļauts neapmeklēt skolu. 

1.-5.klašu skolēni var neapmeklēt izglītības iestādi, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -20 grādiem.

Savukārt 6.-12.klašu skolēni tiek atbrīvoti no nodarbībām, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -25 grādiem.

Bērnudārzi aukstā laikā strādā ierastajā ritmā, tikai tādos brīžos bērni netiek vesti pastaigā svaigā gaisā. Noteikumi paredz, ka bērnudārza audzēkņus, jaunākus par trīs gadiem, ārā nevar vest, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -5 grādiem.

Ja termometra stabiņš noslīdējis zemāk par -10 grādiem, pastaigās neiet bērnudārznieki, kuri ir trīs gadus veci.

Ja gaisa temperatūra ir -15 grādi, pastaigās neiet bērni, kuri ir vecāki par trīs gadiem.

Savukārt mediķi iesaka neliegt bērniem pastaigas svaigā gaisā. Protams, ļoti lielā salā tas nav ieteicams, bet, apģērbjoties atbilstoši laikapstākļiem, ir ļoti veselīgi pastaigāties un nodarboties ar ziemas sporta veidiem. Šīs darba nedēļas otrajā pusē sinoptiķi sola Daugavpilī sniegu, tas nozīmē, ka bērniem un pieaugušajiem būs iespēja paslēpot un pavizināties ar ragaviņām.


Написать комментарий