Daugavpils pilsētas mērs cer, ka Marka Rotko mākslas centra dalību „Rīga 2014” pasākumos finansēs ne tikai pilsētas pašvaldība

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas tūrisma attīstības valsts aģentūras ikmēneša izdevums ziņo, ka Marka Rotko mākslas centrs būs viens no interesantākajiem reģionālajiem projektiem, kas piedalīsies Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā „Rīga 2014”.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, 6.janvārī preses konferences laikā atbildot uz žurnālistu jautājumiem, atzīmēja, ka Marka Rotko mākslas centra pasākumi esot iekļauti galvaspilsētas programmā. Kādi tieši pasākumi ir ieplānoti, Domē neprecizēja.

Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, komentējot mākslas centra dalību „Rīga 2014” pasākumos, žurnālistiem paziņoja: „Ļoti gribētos, lai visus pasākumus, kuri ir saistīti ar to, ka Rīga ir ES kultūras galvaspilsēta, finansētu ne tikai mūsu pašvaldība, lai finansēšanā piedalītos arī Kultūras ministrija un citas iestādes”. 

Saskaņā ar „Rīga 2014” pasākumu rīkotāju informāciju Marka Rotko mākslas centrs aktīvi piedalīsies pasākumos un sagatavos īpašu programmu tematiskās līnijas „Okeāna alkas” ietvaros. Septembrī Marka Rotko mākslas centrā notiks ikgadēja starptautiskā rezidence „Marks Rotko 2014”, plenēra ietvaros Rīgā notiks konference un koncerts, kā arī kursēs Rotko vārdā nosauktais vilciens, savukārt Daugavpilī tiks atklāta izstāde un notiks citi pasākumi pasaulslavenā mākslinieka jubilejas ietvaros.
 


Написать комментарий