Daugavpils pilsētas vadība ar Marka Rotko mākslas centra apmeklētību ir apmierināta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

6.janvārī preses konferences gaitā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis paziņoja žurnālistiem, ka saskaņā ar projekta noteikumiem Marka Rotko mākslas centrs 90 tūkst. cilvēkiem jāapmeklē nevis ik gadu, bet 3-5 gadu laikā.

Atgādināsim, ka tieši jautājums par to, vai mākslas centru apmeklēs nepieciešamais cilvēku skaits, kas ļaus saglabāt daudzmiljonu ES finansējumu mākslas centra projektu īstenošanai, bija viens no apspriestākajiem jautājumiem, kad deputāti pieņēma lēmumus par Marka Rotko mākslas centra darbību. 

Runājot par Marka Rotko mākslas centra apmeklētību, Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka pērn Centrs strādāja ļoti labi un gada beigās centru bija apmeklējuši vairāk nekā 60 tūkst. cilvēku, kaut bija plānots, ka to skaits būs divreiz mazāks. Centrs veiksmīgi attīstās, tādēļ šogad varētu būt sasniegts nepieciešamais apmeklētāju skaits – 90 tūkst. cilvēku, uzskata Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks.

Savukārt Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis piebilda, ka esot svarīgi sekot līdzi Centra attīstībai, lai nenāktos atdot atpakaļ daļu no ES finansējuma. Projektā esot ieguldīti lieli pašvaldības līdzekļi, atzīmēja pilsētas mērs, un šobrīd iestādes darbības finansējums esot lielāks par vidējās pilsētas kultūras vai izglītojošās iestādes finansējumu.
 


Написать комментарий