J. Lāčplēsis: Par katru aktuālu tēmu politiķi vienmēr cenšas saņemt savas „dividendes”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tā kā tā saucamo legālo narkotiku tirdzniecības tēma Daugavpilī arvien ir aktuāla, portāls Gorod.lv painteresējās, kādu palīdzību cīņā ar šo problēmu var piedāvāt pašvaldība (izņemot Municipālās policijas darbinieku reidus ap pārdošanas punktiem), un vai pašvaldība ir saņēmusi oficiālās sūdzības par veikalu darbu, kuri pārdod apšaubāma satura preces.

Kā paskaidroja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, pašvaldība šajā gadījumā var darīt tikai to, ko atļauj likums, t.i., nekādas īpašas darbības apšaubāmo veikalu darbības ierobežošanai dome nevar veikt. Mērs piebilda, ka tā tas turpināsies līdz brīdim, kamēr netiks mainīta likumdošana, kura ļautu pašvaldībai veikt papildpasākumus.

Turklāt Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka narkotiku izplatīšanas un lietošanas, kā arī citu apreibinošo vielu pārdošana jāizskata plašāk. Atbildot uz jautājumu par to, vai viņš uzskata jaunatnes kustības darbības, kura uzņēmās viena pilsētas veikala kontroli, kurā pārdod „legālās” narkotikas, par kāda politiķa reklāmu, vai arī jaunatnes iniciatīvas šajā gadījumā tik tiešām ir vērstas uz sabiedrībai svarīgas problēmas risināšanu, mērs paziņoja:

„Par katru aktīvu tēmu politiķi cenšas saņemt savas „dividendes”. Un pat, ja tas notiek tā, nevajag atstumt jaunatni no aktīvām darbībām, kuras ir vērstas pozitīvā gultnē”.   


Написать комментарий