Sinoptiķi prognozē, ka nedēļas nogalē Daugavpilī, beidzot, iestāsies ziema

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nedēļas nogalē Daugavpilī, tāpat kā visā valsts teritorijā, ieplūdīs aukstas gaisa masas, kuru ietekmē gaidāma gaisa temperatūras pazemināšanās un sniegs.

Sinoptiķi gan norāda, ka šīs izmaiņas nebūs ilgstošas – janvārī pastāvīgi ziemīgi laikapstākļi netiek prognozēti.

Pirmdien, 6.janvārī, Daugavpilī saglabāsies silts un mitrs laiks. Gaisa temperatūra būs +4...+5 grādi pēc Celsija skalas, iespējams lietus.

Otrdien, 7.janvārī, kad pareizticīgie un vecticībnieki svinēs Ziemassvētkus, Daugavpilī gaiss iesils līdz +5...+7 grādiem. Visas dienas garumā sola lietu. Apmācies un lietains laiks saglabāsies līdz piektdienai, 10.janvārim.

Meteorologi prognozē, ka Latgalē sniega sega varētu izveidoties tikai šīs nedēļas nogalē. Tiek prognozēts, ka sestdien, 11.janvārī, gaisa temperatūra pazemināsies līdz -2 grādiem, gaidāms neliels sniegs. Naktī gaiss atdzisīs līdz -7 grādiem.

Svētdien Daugavpilī sinoptiķi sola mākoņainu laiku, brīžiem skaidrosies, gaisa temperatūra būs -3...-5 grādi. Jaunnedēļ gaidāms saulains laiks un sals.

Prognozes liecina, ka vidējā gaisa temperatūra Latvijā pārsniegs normu arī februārī. Dažas dienas būs ziemīgas, bet pēc tam gaidāms atkusnis, jo laikapstākļus ziemeļu puslodē šogad nosaka Atlantija.

Pagaidām Latvijā turpinās meteoroloģiskais rudens, kas iestājās septembrī, jo stabila sala līdz šim nav bijis.

Saskaņā ar sinoptiķu datiem, 2013.gadā vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +7 grādi, kas ir par 1,1 grādu augstāk nekā ilggadējā vidējā norma. Aizvadītais gads ir 15.siltākais ilggadējo novērojumu vēsturē un sestais siltākais 21.gadsimtā.

Viszemākā gaisa temperatūra Latvijā 21.gadsimtā bija 2010.gadā (+5,6 grādi), bet siltākais bija 2008.gads ar +7,6 grādiem.
Tikmēr nokrišņu daudzums pagājušajā gadā bija zem normas. Vidēji Latvijā pērn nokrišņu daudzums bija 622 milimetri, kas ir 92% no ilggadējās vidējās normas. Vissausākais 21.gadsimtā ir bijis 2006.gads, tajā nokrišņu daudzums bija tikai 530 milimetri.
 


Написать комментарий