Daugavpils pilsētas vadība atļāva pareizticīgajiem un vecticībniekiem nestrādāt Ziemassvētkos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas mērs izdeva rīkojumu, saskaņā ar kuru Daugavpils pašvaldības darbinieki, kuri ir pareizticīgo vai vecticībnieku konfesiju ticīgie, savos Ziemassvētkos, 7.janvārī, varēs pieprasīt brīvdienu.

Pirmajā jaunā gada dienā Rēzeknes pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs ziņoja, ka šī gada 7.janvāri – pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus – domes administrācijas struktūrvienībām, iestādēm un nozaru pārvaldēm atļauts izmantot kā brīvdienu. Viņš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka rīkojums par 7.janvāri kā brīvdienu esot kārtējais atgādinājums Saeimai par to, ka pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkiem jābūt nacionāliem svētkiem, jo Latvija ir valsts, kurā pareizticība tika kultivēta daudzu gadsimtu laikā. Tāpat šī brīvdiena kļuva par savdabīgu dāvanu pilsētas iedzīvotājiem, un tas neesot politisks gājiens.

Taču šo brīvdienu gan rēzekniešiem, gan daugavpiliešiem vajadzēs atstrādāt, vienojoties ar savu darbadevēju.

Daugavpils pilsētas pašvaldībā pagaidām neziņoja, cik daudz pašvaldības iestāžu darbinieku izmantos šo iespēju, kaut arī daži pilsētas domes darbinieki izteica vēlmi 7.janvārī paņemt brīvdienu.

Jāatzīmē, ka, būdams 11.Saeimas deputāts, Jānis Lāčplēsis nepiedalījās balsošanā par likumprojektu, kas bija saistīts ar pareizticīgo Ziemassvētku atzīšanu par oficiālu brīvdienu. Tas notika 2011.gada decembrī.  

Toreiz nākamais Daugavpils pilsētas mērs paskaidroja portālam Gorod.lv, ka, pēc viņa domām, pareizticīgo Ziemassvētkiem jābūt brīvdienai, taču šis jautājums tika aktualizēts nelaikā, jo toreiz tika vākti paraksti par krievu valodas atzīšanu par otro valsts valodu. J.Lāčplēsis toreiz ziņoja, ka tas traucēs pareizticīgo Ziemassvētku atzīšanai par oficiālu brīvdienu.


Написать комментарий