Nosauktas “Oskara balvai” nominētās ārzemju filmas

foto: bigpicture.ru
foto: bigpicture.ru

Amerikas kinoakadēmija nosaukusi deviņu ārzemju filmu "īso sarakstu" no 76 ārzemju filmām, kas cīnās par Oskara balvu.

No tā tiks izvēlētas piecas nominētās filmas, kuras publiski nosauks 25. janvārī. Un visbeidzot - 2014. gada 27. februārī notiks 86. Oskara balvu pasniegšanas ceremonija, kur balvu saņems arī labākā ārzemju filma.

Par Oskara balvu cīnīsies itāliešu režisora Paolo Sorentino filma "Dižais skaistums" (The Great Beauty/La grande bellezza), kas saņēma Eiropas Kinoakadēmijas (EFA) balvas četrās kategorijās -  par labāko Eiropas filmu, par labāko režiju, labāko montāžu un Tonijs Servillo par labāko aktieri.  

Beļģu režisora Fēliksa van Groningenska filma "The Broken Circle Breakdown". Filma ir mīlas stāsts par beļģu pāri, kam jāsamierinās ar traģisku zaudējumu.  Jāatgādina, ka  Feliks van Groningens decembra vidū par šo filmu saņēma Eiropas Parlamenta LUX kino balvu. 

Dāņu režisora Tomasa Vinterberga stāsts par nepatiesi apmelotu bērnudārza audzinātāju filma "Medības" (The Hunt), kas aktierim Madam Mikelsenam atnesa Kannu kinofestivāla zeltu.

Bosniešu režisora Danisa Tanoviča filma "An Episode in the Life of an Iron Picker", kura ieguva Berlīnes kinofestivāla Sudraba lāci.

Kā arī vācu režisora Georga Māsa filma "Two Lives", ungāru režisora Janoša Sasa "The Notebook", Kambodžas "The Missing Picture," un palestīniešu režisora Hani Abu Asada "Omar".

2014. gadā janvāra vidū no 9 filmām pretendentēm  tiks izvēlētas piecas nominētās filmas, kuras publiski nosauks 16. janvārī. 86. Oskara balvu pasniegšanas ceremonija, kur balvu saņems arī labākā ārzemju filma notiks 2014. gada 4. martā.

Diemžēl Latvijas izvirzītā  režisora Jāņa Norda filma "Mammu, es tevi mīlu", kas vairākos kinofestivālos guvusi prestižas balvas, nav iekļuvusi Oskara nomināciju sarakstā.


Написать комментарий