Mediķi nosauca sāpju veidus, kuri signalizē par nopietnām slimībām

foto: ilive.com.ua
foto: ilive.com.ua

Galvas sāpes, sāpes mugurā vai sāpju sajūtas iekšējo orgānu apvidū ir organisma signāli par to, ka kaut kādā vietā ir notikusi kļūme. 

Bieži cilvēks lieto pretsāpju preparātus, bet kad sāpes pāriet, aizmirst par tām. Bet zāles tikai noslāpē organisma signālu par traucējumiem, nevis novērš sāpju cēloni.

Mediķi izdala vairākus sāpju veidus, kuru gadījumā obligāti jāiet pie ārsta un jāveic apsekošana, – ziņo eurosmi.ru.  

Stipras sāpes labajā sānā, kuras pavada paaugstināta temperatūra un slikta dūša, var brīdināt par apendicītu. Sievietēm sāpes sānā ar temperatūru un reiboni var norādīt uz olnīcas cistu vai audzēja plīsumu. Bīstami simptomi, kuri norāda uz olnīcu vēzi, bez sāpēm vēderā ir pastiprināta gāzu izdalīšanās un uzpūsts vēders, kas ilgst 5 dienas.

Pirkstu notirpums un stipras muguras sāpes brīdina par nerva saspiedumu starpskriemeļu diskā. Ja sāpes nemazina pretsāpju līdzekļi un pavada izteikts vājums, nekavējoties jādodas uz speciālista konsultāciju.

Sāpes kājās var rasties dziļo vēnu trombozes gadījumā. Bez sāpju sajūtām, tiek atzīmēts stiprs kāju apsarkums, uz ādas parādās sāpīgi sarkani plankumi. Šādos gadījumos nedrīkst veikt kāju masāžu, kā arī nedrīkst pielikt ledu: procedūras var provocēt tromba atraušanos. 


Написать комментарий