Skatītāji dalās Londonas teātrī piedzīvotajā; sākta izmeklēšana

foto: Chris Edwards/bbc.co.uk
foto: Chris Edwards/bbc.co.uk

Varas iestādes sākušas izmeklēšanu, lai noskaidrotu ceturtdien vakarā notikušās griestu iegrūšanas iemeslus cilvēku pilnajā "Apollo" teātrī Londonas centrā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Teātra izrādes "The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time" laikā iegruva daļa 1901. gadā celtās ēkas jumta, apberot ar gruvešiem skatītājus. Incidentā ir ievainoti 76 cilvēki, no tiem septiņu stāvoklis ir smags. Slimnīcās nogādāti pavisam 58 cilvēki.

Teātris negadījuma brīdī bija gandrīz pilns – no 775 sēdvietām bija aizpildītas 720.

"Situācija ir stabilizēta", glābēji strādā kopā ar pilsētas amatpersonām un būvinspektoriem, paziņoja Londona ugunsdzēsēju pārstāvis Grahams Elis. "Notikuma vieta ir noslēgta, neviens tur iekšā netiek un ir sākta izmeklēšana," viņš piebilst.

"Es ar ģimeni biju sēdvietās F3, kad daļa no jumta uzgāzās tieši mums virsū," stāsta aculiecinieks Kriss Edvardss. "Vispirms es dzirdēju krakšķi, tad paskatījos uz augšu un ieraudzīju lielu jumta gabalu krītam. Tas bija šaušalīgi," stāsta kungs.

"Es centos pasargāt savu stāvoklī esošo vedeklu, bet dažas atlūzas uzkrita viņas mugurai. Par laimi ar viņu un bērnu viss ir kārtībā," pastāstīja Edvardss. "Man ir griezumi un nobrāzumi, bet mēs uzskatām, ka mums ir paveicies. Bet es esmu arī patiesi dusmīgs par šo notikumu. Ir ļoti paveicies, ka neviens nav gājis bojā," par savām sajūtām stāsta teātra apmeklētājs.

Dermonts Kavanahs, kurš atradies balkonā, sapratis, ka kaut kas nav kārtībā, kad cilvēki dažas rindas tālāk pielekuši kājās. "Visa rinda piecēlās kājās un bija dzirdama apslāpēta murmināšana un kliedzieni, un neilgi pēc tam nogāzās lielais un krāšņais griestu ornaments ar lustru, un pacēlās milzīgs brūngani pelēku putekļu mākonis," piedzīvotājā dalās kungs.

"Kāds iekliedzās "visi ejiet ārā", nebija laika apstāties. Mēs paskatījāmies uz griestiem - vesels apmetuma gabals bija tikko nokritis," stāsta Nels Kardozo, kurš atradās zālē.

Dažu minūšu laikā notikuma vietā ieradās glābēji un policija, stāsta aculiecinieku. Palīgā steigušās 25 mediķu brigādes un gaisa neatliekamās palīdzības komanda. Glābšanā iesaistījās vairāk nekā 50 ugunsdzēsēju, ziņo BBC.

Negadījumā cietuši vismaz pieci bērni. Vairumam ievainoto ir grieztas brūces un sasitumi, dažiem arī lauzti kauli. Smagākajos gadījumos ir gūti kakla, muguras un galvas ievainojumi.

Jau vēstīts, ka "Apollo" teātrī Londonas centrā ceturtdien iegruva griesti virs skatītāju pilnas zāles.


Написать комментарий