Preču apgrozījums starp Baltkrieviju un Vāciju ir sasniedzos teju 4,5 miljardus dolāru

foto: rusembassy.in
foto: rusembassy.in

Baltkrievijas premjerministrs atzīmē pozitīvo Baltkrievijas un Vācijas attiecību attīstību.

18. decembrī notika Baltkrievijas premjerministra Mihaila Mjasnikoviča un Vācijas sūtņa Baltkrievijā Volframa Māsa tikšanās, kuras laikā tika atzīmētas pozitīvās tendences divu valstu attiecību attīstībā.

Pēc premjerministra domām spilgts savstarpējo attiecību attīstības rādītājs ir savstarpējā preču apgrozījuma pieaugums. „Pērn preču apgrozījums starp Baltkrieviju un Vāciju sastādīja agrāk nebijušos 4,47 miljardus dolāru”, – precizēja Mihails Mjasnikovičs. Šogad šis rādītājs jau ir pieaudzis par 12%, – ziņo agronews.by.

Turklāt par savstarpējo attiecību attīstību liecina arī investīciju darbība. „No janvāra līdz septembrim Vācija Baltkrievijas ekonomikā ieguldīja 125 milj. dolāru”, – paskaidroja premjerministrs. Viņš atzīmēja, kaut gan tas ir pietiekami labs rādītājs, „Vācijas investori varētu būt aktīvāki”. Savukārt Baltkrievijas puse rada labvēlīgus apstākļus Vācijas biznesa attīstībai. Pēc valdības vadītāja ziņām patlaban Baltkrievijā strādā 361 kopuzņēmumi.

Turklāt tikšanās laikā tika atzīmēts Baltkrievijas eksporta pieaugums. Tā, šogad Baltkrievijas traktoru piegādes uz Vāciju palielinājās 2 reizes, bet slāpekļa minerālmēslu – 1,9 reizes


Написать комментарий