Katram piektajam Vācijas iedzīvotājam ir migrācijas saknes

foto: dw.de
foto: dw.de

Pēc 2012. gada datiem Vācijā dzīvo 16,3 milj. migrantu. Šādu informāciju sniedza Federālā statistikas pārvalde. Ja šos datus salīdzina ar 2005. gadā iegūtajiem datiem, tad migrantu skaits pieauga par 1,3 milj. vai 8,5%.

Atzīmēsim, ka migrantu skaitā ietilpst 10,9 milj. cilvēku, kuri pārcēlās uz VFR pēc 1949. gada. Turklāt tiek ņemti vērā viņu bērni, kuri sastāda 5,4 milj.

Statistiķi atzīmēja, ka migrantu skaits ir ievērojami palielinājies. Vācijā dzīvo 190 valstu imigranti, kuri galvenokārt nāk no Eiropas – 70,6%, un it īpaši no Eiropas Savienības – 31,6%. Pēc tam seko Āzijas imigranti, kuri sastāda 15,7%, Āfrikas – 3,5%, Amerikas – 2,5%, Austrālijas un Okeānijas – 0,2%, – ziņo profi-forex.org.

Pēc statistikas datu publicēšanas par Vācijas iedzīvotāju skaitīšanu sabiedrība sāka vētraini apspriest iegūto informāciju gan internetā, gan ziņās. Daži dati daudziem radīja pārsteigumu. Piemēram, neattaisnojās zināmas cerības – patiesībā Vācijā dzīvo mazāk cilvēku, nekā tika gaidīts. Iedzīvotāju vidū sieviešu ir par 2 milj. vairāk nekā vīriešu. Par pārsteidzošu kļuva fakts, ka 26,2% iedzīvotāju nav pabeigtas profesionālās izglītības. Turklāt tika noskaidrots, ka valstī ir par 500 000 vairāk dzīvokļu, nekā bija gaidīts. Interesanti, ka 329 853 dzīvokļos nav tādu ērtību kā duša un tualete.

Uz tautas skaitīšanas laiku valstī dzīvoja 80,2 milj. cilvēku. Iepriekš tika domāts, ka valstī dzīvo par 1,5 milj. cilvēku vairāk. Šis fakts satrauca Vācijas politiķus, jo valstī ir zema dzimstība. Pilsētu vidū par līderi pēc iedzīvotāju skaita samazināšanās kļuva Berlīne, kurā iedzīvotāju skaits samazinājās par 5,2%.

Eksperti apgalvo, ka saskaņā ar pētījumu imigrantu skaits kopumā valstī pieauga un pēc 2011. gada datiem viņu skaits sastādīja 6,2 milj. cilvēku. Tas nozīmē, ka Vācijā ir 7,7% nepilsoņu, kuri dzīvo valsts teritorijā.

Lielākais migrantu skaits attiecībā pret pamatiedzīvotājiem tika fiksēts Ofenbahas pilsētā, kura atrodas netālu no Frankfurtes pie Mainas. Šajā pilsētā 55% iedzīvotāju ir migranti.


Написать комментарий