Deputāti neapstiprināja lēmumu par “Ditton Nama” nomas maksas paaugstināšanu: iespējams, ka cenu patstāvīgi apstiprinās izpilddirektors

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No Daugavpils 12. decembra domes sēdes dienas kārtības tika noņemts lēmuma projekts par jaunas nomas maksas noteikšanu pilsētas tirdzniecības un atpūtas centrā „Ditton Nams”.

Atgādināsim, ka nomas maksu atbalstīja domes 3. decembra Finanšu komitejas sēdē, tomēr lieta nenonāca līdz galīgai apstiprināšanai. Kā portālam Gorod.lv paskaidroja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, dažu tarifu paaugstināšana nav pamatota, it īpaši tas skar tos, kuri pārdod savu izaudzēto produkciju. Vēl jāpiestrādā pie cenām un jāveic cenu gradācija tiem, kuri pārdod savu produkciju, un tiem, kuri nodarbojas ar pārpirkšanu.

Atbildot uz jautājumu, vai pašvaldība nebaidās zaudēt cenu kontroli, jo saskaņā ar tajā pašā 12. decembra sēdē pieņemto lēmumu, kurš paredz, ka cenas turpmāk saskaņos izpilddirektors (šāda prakse pastāv citās pašvaldībās), nevis deputāti, J. Lāčplēsis paziņoja: „Ja izpilddirektors pieņems lēmumus, kuri neapmierina deputātus, deputāti atradīs resursus, kā to izlabot”.

Atzīmēsim, ka tirgus pārvaldnieks vērsās Daugavpils domē ar lūgumu saskaņot jaunās tirdzniecības un atpūtas centra „Ditton Nams” pakalpojumu izmantošanas cenas jau oktobrī, tomēr dome šo jautājumu izskatīja tikai decembrī.

Pārvaldnieks motivēja jauno cenu nepieciešamību ar to, ka tās nav mainītas kopš 2009. gada, bet pēdējo 5 gadu laikā pastāvošās cenas ietekmēja gan komunālo un citu pakalpojumu maksājumu pieaugums, kā arī cenu kāpums precēm, kuras ir nepieciešamas tirgus uzturēšanai un apkalpošanai.

Kad tiks saskaņota jaunās nomas maksa, pagaidām nav zināms.   


Написать комментарий