Donoru spermas izmantošana – izvirtība, satraukts deputāts Igaunis 2

foto: rg.ru
foto: rg.ru

Iebilstot pret Saeimā 1. lasījumā skatāmajiem grozījumiem Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā, kas paredz valdībai dot tiesības noteikt dzimumšūnu importa un eksporta kārtību, Saeimas deputāts Gunārs Igaunis (RP) no Saeimas tribīnes ceturtdien paziņoja, ka donoru spermas izmantošana ir uzskatāma par izvirtību.

Patlaban dzimumšūnu imports un eksports Latvijā ir aizliegti, taču pēc konsultācijām ar ārstniecības iestādēm, kas piedāvā mākslīgās apaugļošanas pakalpojumus, Veselības ministrija ierosinājusi šo aizliegumu atcelt.

Tādējādi iecerēts samazināt arī nejaušu incestu risku, kura ierobežošanai pagaidām likumā ir noteikts, ka, izmantojot viena donora spermu, drīkst radīt ne vairāk kā trīs embrijus.

Iecere atļaut donoru spermas importu nepatīkami pārsteigusi deputātu Igauni, kurš uzskata, ka cilvēkiem, kam nevar būt bērnu, būtu jāadoptē bērnu namos esošie mazuļi, nevis jāizmanto donoru pakalpojumi, lai ieņemtu bērnu mākslīgās apaugļošanas ceļā.

"Es saprotu, ka jaunais vīrs ir spermas donors, bet, ka tas var būt svešs cilvēks, man tas nav pieņemams. Trešais no malas, vai tā ir olšūna, vai tā ir sperma, ir izlaidība. Izlaidība visos laikos ir nosodāma rīcība. Jūs taču nenoliegsiet, ka intīmas attiecības jūsu sievai ar citu vīrieti liksies nepieņemami. Bet dzimumšūnu līmenī mums vienalga. Man tas liekas neētiski un nepareizi. tāpēc es balsošu „pret" un aicinu citus arī to pašu darīt," paziņoja Igaunis.


Написать комментарий

Vai tik tas Igaunis pats nenāk no mēģenes?

Nesaskatu nekādu izvirtību.Daudzas ģimenes un arī vientuļassievietes(kuru nav mazums) vēlas audzināt bērnu un kādēļ to nevar radīt ar veselīga vīrieša palīdzību.Ja pašam ar visu ir kārtībā,tas nenozīmē ka arī visā sabiedrībā nav problēmu.

Написать комментарий