Pabriks: Iespējams, prezidentam es liekos pārāk nacionāls

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš, iespējams, partijas "Vienotība" premjera amata kandidātu aizsardzības ministru Arti Pabriku (V) nav nominējis nacionālās nostājas dēļ, intervijā laikrakstam "Diena" pieļauj Pabriks.

"Tiesa, notikušais, manuprāt, norāda, ka es un prezidents acīmredzot balstāmies dažādās vērtībās. Iespējams, ka esmu viņam pārāk nacionāls, ka viņu neapmierina mana nostāja pret Krieviju, pret mūsu bērnu ievilināšanu dažādās dīvainās militārās nometnēs kaimiņvalstīs," secina Pabriks.

Ministrs pieļauj, ka viņam ar prezidentu atšķiras priekšstati par patriotismu, patriotisko audzināšanu, par armijas nozīmi un vietu valsts drošībā. Viņš cer, ka pašlaik nav pienākusi tāda situācija, kad politiķi mēģina diskvalificēt viņa nacionālās nostājas dēļ. Tāpēc, ka viņš nepārprotami aizstāv Latvijas ģeopolitisko orientāciju uz Rietumiem.

Jāatgādina, ka partija "Vienotība" pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa lēmuma nenominēt premjera amatam aizsardzības ministru Arti Pabriku (V) plāno paņemt nelielu pauzi un izvērtēt situāciju.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa žurnālistiem pēc vakardienas frakcijas sēdes norādīja, ka partijas pārstāvji analizēs argumentus šādam lēmumam, jo "Vienotība" valdības vadītāja amatam bija izvirzījusi cienījamu kandidātu ar augstu reitingu, sabiedrības atbalstu un labu reputāciju NATO partneru vidū.

Prezidents, noslēdzot otro sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām partijām par jaunas valdības veidošanu, nolēmis nevienu no nosauktajām personām neaicināt veidot Ministru kabinetu.

Šajā sarunu kārtā vienīgais oficiāli izvirzītais premjera amata kandidāts bija Pabriks, bet pārējās partijas runāja par zināmiem favorītiem, taču oficiāli tos augstajam amatam nevirzīja.


Написать комментарий