Latgales plānošanas reģions uzņēmējdarbības veicināšanas pasākumus īstenos sadarbībā ar LIAA

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Š.g. 9.decembrī, Latgales plānošanas reģiona pārstāvji parakstījuši līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) par sadarbību uzņēmējdarbības veicināšanas pasākumu īstenošanā, informē Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Vladislavs Stankevičs.

Noslēgtā vienošanās paredz informācijas apmaiņu uzņēmējdarbības jomā, konsultāciju sniegšanu par komercdarbības atbalsta programmām, kā arī motivācijas pasākumu organizēšanu. Ļoti būtisks aspekts parakstītajā līgumā ir arī apņemšanās sadarboties kopīgā ārvalstu investoru vizīšu organizēšanā Latgales plānošanas reģiona teritorijā, vēsta Krāslavas novada portāls.

„Patlaban viens no veiksmīgākajiem biznesa veidiem Latgalē ir nelielas pārtikas ražotnes. Tādu ir visai daudz, tās pietiekami veiksmīgi strādā gan eksportam, gan vietējam tirgum. Priecē arī fakts, ka Latvijā aizvien vairāk cilvēku strādā tieši uz ārējo tirgu, veidojot mazas ražotnes,” atzīst V. Stankevičs.

„Stabila uzņēmējdarbība ir apsveicama, taču papildus finansējums no investoriem vienmēr veicina biznesa straujāku attīstību. Sadarbība ar LIAA pavērs plašākas iespējas potenciālo investoru piesaistei reģionam, kā arī nodrošinās uzņēmēju dalību tirdzniecības misijās valstīs, kur ir atvērtas LIAA pārstāvniecības,” akcentē Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs.

Pirmā veiksmīgā pieredze biznesa kontaktu veidošanā ar ārvalstu partneriem Latgales uzņēmējiem tika gūta jau šā gada novembrī, kad Latgales uzņēmējdarbības centrs organizēja uzņēmēju vizīti Polijā – Krakovā un Mazpolijas reģionā, kurā piedalījās 11 uzņēmēji no Daugavpils, Preiļu, Līvānu, Krāslavas un Aglonas novada.

Latgales uzņēmējdarbības centrs interesentiem durvis vēra šī gada pavasarī. Lai esošajiem un topošajiem uzņēmējiem sniegtu ātru un kvalitatīvu konsultāciju pēc iespējas plašākā teritorijā, augustā centrs izveidoja reģionālo konsultantu tīklu.

Latgales Uzņēmējdarbības centrs izveidots pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža iniciatīvas un izstrādātā Rīcības plāna Latgales reģiona izaugsmei 2012.–2013.gadā ietvaros un darbojas kā Latgales plānošanas reģiona struktūrvienība.


Написать комментарий